NieuwsExamenvreestraining havo/atheneum

Examenvreestraining havo/atheneum

Het examen komt er weer aan, een spannende tijd voor de eindexamenkandidaten. Een beetje gezonde spanning kan je op scherp zetten om goed te presteren. Een beetje teveel spanning kan je in de weg zitten. Sommige leerlingen maken zich zorgen over dat beetje teveel spanning. Om goed om te gaan met die spanning krijg je allerlei tips; natuurlijk goed leren, in jezelf geloven, goed uitgerust het examen in gaan en gezond  leven. Je kent die tips wel. Voor sommigen volstaan deze tips niet. Zij kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken, ondersteuning in de vorm van praktische tips om de spanning vooraf goed te beheersen. Oefeningen om de spanning de baas te blijven en met een gerust gevoel het examen in te gaan.

Voor alle examenkandidaten bieden we op het Corlaer College vrijwillig een examentraining aan waar leerlingen deze praktische oefeningen onder de knie leren krijgen. Deze training wordt verzorgd door mevrouw L. Grotenhuis (GHS). De training neemt ongeveer een drie lesblokken van twee uur in beslag. De laatste bijeenkomst besteden we ook ruim de tijd aan het inplannen van het leerwerk ter voorbereiding van de examens, zodat je een reële planning hebt met ruimte voor vrije tijd.

Aanmelden

Als jij nu denkt; dat extra steuntje ter voorbereiding op mijn examen kan ik wel gebruiken, meld je dan aan. Doe dit uiterlijk morgen, 16 februari 2021. Als je je opgeeft, dan geef je je op voor alle drie de bijeenkomsten. Ouders en leerlingen hebben al eerder bericht hierover ontvangen. Dit is een reminder.

De training is op:

  • Dinsdag 2 maart van 14:10 – 16:05 uur
  • Dinsdag 16 maart van 14:10- 16:05 uur
  • Dinsdag 23 maart  van 14:10 – 16:05 uur

We wensen je alvast veel succes met de laatste schoolweken en de voorbereiding op het examen!

Mevrouw L. Grotenhuis
lgrotenhuis@corlaercollege.nl