NieuwsErasmus+: Uitwisseling Denemarken

Erasmus+: Uitwisseling Denemarken

Wij van het Erasmus+ zijn van 1 tot 7 december op uitwisseling geweest naar Denemarken. We werden vooraf gekoppeld aan een Deense uitwisselingspartner. We sliepen bij deze partner in huis; in een gastgezin. Vooraf was het best wel spannend om zomaar bij iemand anders in huis te gaan, maar we merkten dat het al gauw wende. Je moest in je gastgezin constant Engels praten, ook dit leek moeilijk, maar bleek uiteindelijk wel mee te vallen.

 

Toen we waren aangekomen op het vliegveld van Kopenhagen werden we opgewacht door onze host families. We gingen met onze host families naar huis en daar brachten we de rest van onze avond door.

Elke schooldag duurde van 8.30 – 14.00 uur. Gedurende de schoolweek hebben we allerlei workshops gevolgd zoals: verschillende talen leren, koken, plastic maken en hoe je een goede presentatie moet geven. Ook was er een motivational speaker die ons leerde om onze dromen te volgen en je niet te laten stoppen door je angsten.

Op donderdag hadden we een dancing competition, maar de Nederlanders waren niet te best in dansen. Toch is één Nederlander nog tweede geworden.

We sloten de week af met een dagje Kopenhagen. Als eerst gingen we naar twee verschillende kerstmarkten in het centrum van Kopenhagen. De kerstmarkt was erg prijzig, maar wij Nederlanders weten natuurlijk wel hoe je gratis poffertjes kan regelen. Na de kerstmarkt gingen we lopend naar het pretpark Tivoli (deze zit ook in het centrum van Kopenhagen). Hier hebben we veel leuke dingen gezien en gedaan en we hebben ons doel behaald door met de Nederlandse docenten in de tower of terror te gaan.

Het was een super leuke en leerzame week en we kijken er met super veel plezier op terug. We wensen de volgende groep veel plezier op uitwisseling naar Mallorca!

Groetjes,

Ilse, Margreta, Linde, Iris, Stacey, Maud en Julian