Nieuws

Erasmus+ project is gestart

01-04-2022
NieuwsErasmus+ project is gestart

Erasmus+ project is gestart

Na twee jaar on-hold te hebben gestaan door corona mag het Erasmus+ feest nu echt weer losbarsten! Wat hebben onze leerlingen en wij dit gemist! 

Van 19 tot en met 26 maart was een groep leerlingen uit klas 2 op uitwisseling naar onze partnerschool in Parma, Italië. Deze week verwelkomen wij 35 leerlingen uit Denemarken, Ierland, Spanje, Italië en Frankrijk bij ons op school. De buitenlandse leerlingen verblijven bij onze leerlingen thuis en gedurende de week gaan we allerlei toffe activiteiten ondernemen met elkaar. Van boerderij-, museum- en bedrijfsbezoeken tot aan workshops met 3D printers, kaas maken en Hollandse klompen versieren. De terugkomweek staat in het thema van ondernemerschap; ´Don´t dream your future, make it happen!´. 

Voor een tweede Erasmus+ project, wat ook nu weer mag starten, is er deze week een groep bovenbouw-leerlingen op uitwisseling naar Madrid gegaan. Dit project staat in het teken van kunst, geschiedenis, literatuur en technologie. We wensen hen veel plezier in Madrid en bij hun gastgezinnen! 

Wat is het Erasmus+ project?

Het programma Erasmus+ biedt allerlei mogelijkheden voor leerlingen en onderwijsprofessionals om met Europese scholen in contact te komen, om kennis en ideeën uit te wisselen, en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken.