Nieuws

Erasmus+ meets Vreugdenhil Dairy Foods

13-04-2022
NieuwsErasmus+ meets Vreugdenhil Dairy Foods

Erasmus+ meets Vreugdenhil Dairy Foods

Vorige week was er een Erasmus+ terugkomweek op het Corlaer College. Vijfendertig leerlingen uit vijf Europese landen brachten een bezoek aan Nijkerk. De leerlingen komen uit de landen: Frankrijk, Spanje, Ierland, Italië en Denemarken. Samen met de leerlingen van het Corlaer College hebben ze verschillende activiteiten ondernomen die passen bij het thema van de Erasmus+ week: Ondernemerschap en duurzaamheid. Dinsdag 5 april brachten de leerlingen een bezoek aan Vreugdenhil Dairy Foods. 

Het bezoek aan Vreugdenhil Dairy Foods

Tijdens het bezoek aan Vreugdenhil Dairy Foods gingen de leerlingen aan de slag met opdrachten over voedselvoorziening en duurzaamheid. Een duurzame voedselvoorziening en een planeet die duurzaam bewoond kan worden. Dat zijn onderwerpen waar het bedrijfsleven tegenwoordig actief mee bezig is. Vreugdenhil Dairy Foods is een Nijkerks bedrijf dat melkpoeder produceert. Het bedrijf exporteert melkpoeder naar ruim 130 landen over de hele wereld. De melk komt van lokale melkveehouders en wordt in Nederland verwerkt tot melkpoeder. Bestuurder Jan Vreugdenhil zette de deuren open voor het voortgezet onderwijs. De vragen die het bedrijf heeft over duurzaamheid zijn dan ook vragen waar leerlingen van het Erasmus+ project mee aan de slag gingen.