NieuwsEr is een tijd voor alles

Er is een tijd voor alles

De afgelopen vier maanden zijn de meest onverwachte vier maanden geweest die ik mij kon voorstellen. Als afgelopen december iemand tegen mij had gezegd: “Half maart gaat de school volledig dicht en je moet anderhalve meter afstand houden”, dan had ik gezegd: “Heb je ze wel allemaal op een rijtje?” Toch is het waarheid geworden. Nu staan we aan de start van de vakantie. Waar het voor sommigen al maanden als een soort van vakantie voelt, is het voor de ander een tijd van zorg en stress geweest. Aanstaande vrijdag is het zover, dan kunnen onze leerlingen hun tijd op een andere manier gaan benutten. Het is vakantie!

Vakantie is een tijd van ontspanning, opruimen, op reis gaan, vakantiewerk, uitslapen, met vrienden erop uit en wat al niet meer. Voor alles is een tijd. In het boek Prediker hoofdstuk 3 staat: Voor alles is een tijd. Een treffende vers valt mij hierin op, namelijk vers 5b: “Er is een tijd om te omhelzen en een tijd om zich ver te houden van omhelzen.” Treffend voor de afgelopen tijd.

Met de afgelopen tijd in het achterhoofd, kijk ik uit naar de tijd van vakantie. Om te genieten van het niets doen en andere dingen doen. Het doel is opladen, het hoofd leegmaken, focus hebben op hele andere dingen, want daarvoor heb ik nu tijd! Heerlijk. Voor alles is een tijd.

Van dit moment (deze tijd) wil ik gebruik maken om een ieder te bedanken die het afgelopen schooljaar heeft bijgedragen aan het Corlaer College. Dit bijzondere jaar 2019-2020 met 447 geslaagden, ruim 1.500 leerlingen die stappen hebben gemaakt in hun ontwikkeling, ouders en andere betrokkenen die hebben meegeholpen en meegeleefd met onze leerlingen en natuurlijk onze collega’s die hebben gefaciliteerd, gedoceerd en gecoacht. Bedankt voor ieders bijdrage!

Wat is er veel gedaan en gebeurd. Rest mij om een ieder een fijne vakantie te wensen. Rust goed uit en Gods rijke zegen toegewenst.

Groet,
De heer R. Schaefer, plaatsvervangend rector