NieuwsElke maand Dungeons and dragons middag

Elke maand Dungeons and dragons middag

Op donderdagmiddag 3 oktober schoven tien leerlingen en docenten samen aan tafel om Dungeons & Dragons te spelen! Dit is een strategisch rollenspel waarbij de spelleider in een fantasy-setting een verhaal beschrijft. De spelers moeten beslissen hoe ze de problemen gaan aanpakken en de dobbelstenen bepalen of het lukt of niet.

Het was een erg gezellige middag en de spelers deden heel fanatiek mee. Bij een oogstfeest kregen ze de kans om mee te doen met de verschillende activiteiten en leuke items te winnen, waarna ze de bevolking moesten verdedigen tegen een horde losgeslagen kobolds. Na veel gelach en zenuwachtige momenten wisten ze deze te verslaan. Daarmee kwam er een mooi eind aan de eerste sessie. 

Wat fantastisch is bij dit spel is dat iedereen alles uit de kast moet halen om de sessie succesvol af te ronden. Ze moeten plannen, overleggen, onderhandelen en gebruiken zo heel veel vaardigheden die ze later in het echte leven ook nodig hebben. Vooral voor leerlingen die sociaal wat minder sterk zijn, is dit een mooie kans om in een veilige omgeving te experimenteren in hun interacties met fictieve personages. Het was erg mooi om te zien hoe de normaal verlegen leerlingen zich hier ook konden ontplooien. 

De volgende sessie vindt plaats op donderdagmiddag 21 november. Op dit moment zit de groep vol, maar collega’s of leerlingen die dit ook wat lijkt, kunnen zich alsnog opgeven via jkoster@corlaercollege.nl. Bij genoeg aanmeldingen wordt gekeken of het mogelijk is om een nieuwe groep te starten.