Nieuws

Eindexamens van start voor vmbo-leerlingen

08-04-2024
NieuwsEindexamens van start voor vmbo-leerlingen
Vmbo

Eindexamens van start voor vmbo-leerlingen

Vandaag zijn de eindexamens voor de leerlingen van het vmbo van start gegaan, een belangrijk moment waarop ze kunnen laten zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd. De leerlingen starten met een praktijkexamen, ook wel bekend als het Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen (CSPE).

Vrijdag 5 april hadden de eindexamenleerlingen van vmbo-basis en -kader hun laatste lesdag. De komende twee weken staan in het teken van praktijkexamens en de mondelinge examens Nederlands. Gedurende deze tijd gaan de leerlingen hard aan het werk op hun afdeling. Er zijn praktijkexamens voor de profielen ‘Economie en Ondernemen’, ‘Produceren, installeren en energie’, ‘Bouwen, wonen en interieur’ en ‘Zorg en Welzijn’.

De leerlingen van de theoretische leerweg starten met het praktijkexamen voor het vak Tekenen en de mondelinge examens Nederlands en Duits. Op maandag 15 april start het praktijkexamen van het profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Tekenen, Duits en D&P zijn keuzevakken, dus niet elke leerling doet hieraan mee. De eindexamenleerlingen van de theoretische leerweg hebben op vrijdag 12 april hun laatste lesdag.

We wensen alle examenkandidaten heel veel succes de aankomende tijd!