NieuwsEindexamen doen (inleiding geschreven door rector)

Eindexamen doen

Vorige week donderdag 12 mei is het centraal schriftelijk examen gestart. Een spannende tijd voor onze examenleerlingen van vmbo-tl, havo en atheneum en natuurlijk ook voor hun ouder(s)/verzorger(s). De examenleerlingen van vmbo-basis en -kader zijn al eerder gestart met de (praktijk)examens en de meeste leerlingen hebben hun examens afgerond.

Met het afronden van de examens laten de leerlingen zien dat ze het niveau van hun opleiding hebben behaald en klaar zijn voor een vervolgopleiding. We hebben er alle vertrouwen in dat onze leerlingen het goed gaan doen, ondanks opnieuw een schooljaar waarin het onderwijs er door corona soms anders uitzag en anders voelde dan we voorheen gewend waren. Er is in ieder geval hard gewerkt door alle leerlingen, docenten en andere medewerkers. 

Veel van onze eindexamenleerlingen gaan in juli de school verlaten. De meesten hebben zich inmiddels ingeschreven voor een vervolgopleiding of hebben gekozen voor een tussenjaar. Sommigen blijven nog even bij ons op school om bijvoorbeeld door te stromen naar havo of atheneum. Het blijft altijd jammer om afscheid te moeten nemen. Het is echter ook goed dat leerlingen gaan uitvliegen en het warme Corlaer-nest gaan verlaten. Veel mensen denken later in hun leven: “Wat was die middelbare schooltijd eigenlijk leuk en nog zorgeloos.” Hopelijk denken onze leerlingen dat later ook. Maar… eerst nog slagen natuurlijk. We wensen alle leerlingen veel succes de komende weken en zien deze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) straks heel graag bij de diploma-uitreikingen!

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden
Rectoren