NieuwsEerste Corlaer Debat Cup is een succes

Eerste Corlaer Debat Cup is een succes

Onze debatclub heeft een debattoernooi georganiseerd dat is gehouden op vrijdagmiddag 24 mei 2019. Omdat het de eerste keer was dat onze club een toernooi organiseerde, is besloten het maar eens met één school te proberen. Nou, ik kan u vertellen: het was een groot succes! Zes meiden van het Corderius (Amersfoort) waren heel enthousiast en gingen de uitdaging aan. Eind volgend schooljaar willen zij het bij hen op school organiseren. Hoe leuk is dat?

Onze debatclub bestond uit twee teams van zes: onze zeven clubleden Sam Liemburg, Sam Ringeling, Sterre, Puck, Loïs, Nienke en Britt en vijf gastleerlingen die al vaker mee hebben gedaan met happenings: Lisa, Luuk, Dalila, Eva en Dirk Jan. Janet was gespreksleider en oud-debatlid Mick was ook van de partij en draaide mee in de jury.

We hebben twee debatten van zes tegen zes georganiseerd, waarbij het team Corderius alle debatten mee kon doen en twee keer tegen een team van het Corlaer debatteerde. De meiden van het Corderius waren zeer goed en waren een ware tegenstander voor onze debaters. Toch heeft het Corlaer alle debatten met 6-4 gewonnen. Dus de beker blijft thuis!

Mooi om het organisatietalent van onze leerlingen in de praktijk te zien. Met een gastvrij ontvangst van de gasten met frisdrank en lekkers, een scoreformulier met een eigen logo en een beker (ontworpen door Sam Ringeling) en een afwisselend programma hebben zij een professioneel debattoernooi neergezet. Het plezier en de sportiviteit in het debat, de humor (‘paars in de face’) en de ernst die de leerlingen op het juiste moment weten te hanteren, heeft ervoor gezorgd dat wij genoten hebben van deze middag. Het debattoernooi krijgt zeker een vervolg. De Corlaer-leerlingen spreken al van een nieuwe editie en we kijken nu al uit naar een debattoernooi op het Corderius!  

Gepko Hahn en Liesbeth Quak