NieuwsEén week les in de natuur

Eén week les in de natuur

Twintig havo- en atheneumleerlingen uit leerjaar 2 hebben één week les gekregen in de natuur. De leerlingen konden zich hiervoor opgeven bij het vak MNT (mens, natuur en techniek). Dit was een samenwerking met Wageningen Universiteit. Leerlingen hebben geleerd hoe je navigeert met kaart en kompas, hoe je vuur maakt, wat je kunt eten uit de natuur, hoe alles in de natuur van elkaar afhankelijk is en nog veel meer. Een leerling vertelt:

“Ik vond het heel leuk en leerzaam. We deden totaal iets anders dan normaal op school. Je werd losgelaten in wat en hoe je het deed. Je mocht zelf de spullen pakken en uitvinden hoe het moest. We hebben op verschillende manieren vuur leren maken, bijvoorbeeld met een vuurboog en vuursteen. Ook hebben we een les gehad over welke planten en bloemen je wel en niet kan eten. Vervolgens hebben we daar soep van gekookt. We hebben ook spellen gedaan waarbij je in de huid van dieren kruipt, bijvoorbeeld een vos. We hadden iedere dag genoeg pauze en er was zelfs tijd om een duik te nemen in het meer. Ik vond het heel leuk en leerzaam.”
-

Sommige leerlingen gaven aan het einde van de week aan dat ze zich rustiger voelden en beter sliepen. We willen hier zeker wat mee in de toekomst; het zou best gezond zijn als we het onderwijs vaker naar buiten kunnen verplaatsen!