NieuwsEén uit duizenden

Eén uit duizenden

Deze week mogen alle leerlingen weer minstens één dag naar school. Het is fijn om iedereen weer te zien en het is fijn om, al is het nog beperkt, elkaar weer echt te ontmoeten.

Veel berichten in kranten en andere media gaan over de moeilijke situatie waarin jongeren verkeren door deze coronacrisis die nu al ruim een jaar duurt. Hebben ze de stof voldoende begrepen? Kunnen ze verder? Hoe gaat het op sociaal-emotioneel gebied? Het zijn vragen die we ons dagelijks stellen en waar we ons ook wel zorgen over maken. Hoe we ook ons best doen, ‘op afstand’ is het contact immers anders. 

Maar er gaat ook veel goed en er zijn ook lichtpuntjes. Zo kregen leerlingen in de bovenbouw de opdracht voor muziek om hun eigen lied te schrijven en uit te voeren. Het resultaat was verrassend. 

In deze nieuwsbrief vindt u een aantal links om deze pareltjes te beluisteren. Hierbij wil ik alvast uw aandacht vestigen op het nummer One Out Of Billion van Willemijn van Keulen. De tekst gaat over de verschillen tussen mensen; ieder mens is uniek, maar toch is ieder mens gelijk. Willemijn maakt de vergelijking met de ruimte waarin alle sterren samen het universum vormen. In haar muziek hoor je dit terug doordat haar tweede stem ergens uit de ruimte lijkt te komen. 

Het is een mooie boodschap en het feit dat zij en haar klasgenoten in deze tijd tot deze resultaten komen, geeft vertrouwen, vertrouwen in onze leerlingen. Daarnaast zijn we natuurlijk ook trots op ze. Zo blijkt maar weer: elke leerling is er één uit duizenden. 

Rieneke Brouwer,
Conrector AH 

One Out Of Billion /Instagram