Nieuws

Een positieve start: Het geloof in het goede van de mens – Inleiding Corlaer Nieuws

11-09-2023
NieuwsEen positieve start: Het geloof in het goede van de mens – Inleiding Corlaer Nieuws
Inleiding Corlaer Nieuws

Een positieve start: Het geloof in het goede van de mens

In deze nieuwsbrief wil ik graag een inspirerend principe met u delen dat ons allen kan leiden in ons dagelijks leven: het geloof in het goede van de mens. Het is een overtuiging die mij motiveert om met positiviteit en empathie naar elkaar te kijken en het heeft de kracht in zich om onze school als leer- en leefgemeenschap sterker te maken.

Op het Corlaer College omarmen we het geloof dat elk individu intrinsiek goed is, geschapen naar het beeld van God, zoals velen van u geloven. Dit principe heeft de afgelopen tijd voor velen van ons betekenis gehad. Het heeft geleid tot ontspanning, vooruitzicht op boeiende ontmoetingen en het versterkt ons geloof dat een positieve benadering een positieve impact kan hebben op ons schoolleven.

In deze nieuwsbrief wil ik graag met u de verwondering en vraag delen die voortkomen uit deze overtuiging. Als elk mens goed is, waarom ontstaan er dan toch conflicten of is er toch pijn en verdriet? Waarom ervaren we soms ruzies en spanningen in de wereld en in ons dagelijks leven? De school is een plek waar ook deze vragen een plek krijgen in gesprekken met elkaar. Het is goed om bijvoorbeeld in de dagopeningen hierbij stil te staan. Een van de belangrijke punten waar ik voor sta is het volgende: Sta klaar voor elkaar en luister echt naar elkaar. Op dit moment gaan mijn gedachten uit naar de mensen in Marokko die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving. Er zijn vast verschillende familiebanden tussen leerlingen van onze school en mensen uit het getroffen gebied. Langs deze weg wens ik hen sterkte en bid ik hen Gods zegen toe.

Afsluitend het volgende; ‘Goed dat jij er bent!’ staat bij ons op veel plekken in de school op de muur en op de ramen. Dit sluit aan bij de overtuiging dat ieder mens goed is. Het jaar dat voor ons ligt biedt veel kansen om met elkaar te bouwen aan een goede middelbare schooltijd voor uw kinderen en onze leerlingen. We hebben een gezamenlijk belang hierin. Ik nodig u uit om samen met ons te starten vanuit het goede van de mens en het gezamenlijk belang. Een stralende leerling die zin heeft om er iets goeds van te maken.

Ronald Schaefer, conrector vmbo en plaatsvervangend rector