Nieuws

Driedaagse voor havo/atheneum bovenbouw

08-11-2021 4 min
NieuwsDriedaagse voor havo/atheneum bovenbouw
Goed dat jij er bent!

Leuke dingen doen!

Als school vinden we het belangrijk om aandacht te hebben voor het sociaal emotionele aspect van onze leerlingen, met name in deze coronatijd. Je leest er veel over in de media. Veel jongeren hebben last van deze coronajaren. Zij hebben het contact met hun leeftijdsgenoten enorm gemist tijdens de lockdowns en zitten vaak minder goed in hun vel. We vinden het als school belangrijk om ook daaraan aandacht te geven binnen elk leerjaar van onze school en ons niet alleen maar te richten op de lessen. Het is goed om aan het begin van het schooljaar je klasgenoten en je docenten in een ontspannen setting beter te leren kennen. Want als je lekker in je vel zit en je voelt je fijn in de groep, gaat het leren en concentreren ook beter.

Vóór de herfstvakantie was er een Driedaagse voor de bovenbouw van havo/atheneum. Atheneum 4 ging drie dagen zeilen in Lemmer, atheneum 5 ging naar Terschelling, atheneum 6 ging naar de Ardennen, havo 5 ging zeilen op het IJsselmeer en havo 4 ging diverse activiteiten doen. Twee leerlingen en twee mentoren hebben een leuk stukje geschreven over de Driedaagse. Lees het hieronder!

Atheneum leerjaar 4

Zeilkamp in Lemmer

In week 41 zijn we van maandag tot en met woensdag op zeilkamp geweest in Lemmer. Dat was erg leuk en er was veel te doen. We konden bijvoorbeeld op Pico’s zeilen, maar daar werd je wel snel nat op en daardoor was het dus ook erg koud. Er waren ook Bahia’s, wat eigenlijk gewoon grotere Pico’s waren. Daarop werd je dus ook redelijk snel nat. Er waren ook nog grotere boten, namelijk de Randmeren. In deze boten werd je gelukkig niet zo snel nat en was het dus ook niet zo heel erg koud. Ook had je nog de Darts, zeilboten met twee drijvers, die aardig wat snelheid maakten en waar je ook niet extreem nat op werd, maar de darts waren nog steeds wel koud. Na het zeilen waren er ook nog leuke activiteiten te doen en het was goed georganiseerd, waardoor het ook leuk bleef.

Julian, klas A4 

Atheneum leerjaar 6

Survivalkamp in de Ardennen

Samen met leerjaar A6 gingen we op survivalkamp in de Ardennen. We hebben gelopen in de regen, gedoucht in de regen, geklommen in de regen, gemountainbiked in de regen, gekanood zonder regen (maar wel nat), gekropen door grotten in de regen, gegeten in de regen, geslapen in de regen, gezongen in de regen. Alles zat onder de modder in de regen en wat hebben we ervan genoten.

Het mountainbiken was een groot succes. Kettingen gingen kapot, Charlo en Hennie maakten een salto, de route was om te janken en banden gingen lek. Maar gelukkig hadden we Sam en kunnen we er leuk op terugkijken.

Het klettersteigen verliep moeizaam. De eerste helft van de groep had moeite met de route te volgen (o.a. dankzij Jeroentje) en daarna kwam de bus tot overmaat van ramp vast te zitten (arme Dennis op z’n verjaardag). Het gehele Belgische leger moest nog in actie komen om de groep te bevrijden. In de middag werd er ook nog geklommen, niet op rotsen maar op watervallen. Het wachten mocht even duren, maar dan heb je in ieder geval een nat pak. Als troost kregen we van papa Schuiling een warm chocolademelkje.

Ook waren er nog kleine problemen bij de tenten. Zo waren er een aantal lek/kapot (R.I.P. Jelle, Alena, Mylene en Jill). Het kampvuur was echt heel leuk, iedereen zong mee!! Gelukkig hadden we muziek uit Rengers box. ITS FRIDAY AGAIN, THEN SATURDAY SUNDAY WHAT.

Ondanks alle nattigheid en de kou was het kamp toch een groot succes. Maar nu is de koek op (en de appels). Als laatste willen we nog de begeleiders bedanken, dus bij deze: Ronald (we missen je), Koen, Pieter, Dennis, Aniek, Harro, Lies, Stef en Jeroen. Bedankt!

Hannah Schoonhoven, klas A6

Havo leerjaar 4

Allerlei activiteiten bij havo leerjaar 4

Met havo 4 zijn we drie dagen op pad geweest, van een pretpark tot een wedstrijdje in Zwolle. De eerste dag hebben we een flinke rit gehad naar het pretpark Toverland. Ik had hier nog nooit van gehoord en dacht dat het een soort Plopsaland was, maar het bleek een prima pretpark met toffe attracties! Het was er lekker rustig, dus de wachttijden vielen reuze mee. Ik ben zelf niet zo’n held wat achtbanen betreft, maar onder de liefdevolle begeleiding van een stoere (en jarige) jongen durfde ik de blauwe achtbaan aan. Tijdens de busrit en in het park zelf werden nieuwe vriendschappen gesloten en oude weer opgepakt. Zover ik weet heeft iedereen een leuke en gezellige dag gehad.

De volgende dag hebben wij op school diverse dingen gedaan. Om elkaar wat beter te leren kennen hebben we per klas ‘over de lijn’ gedaan. Een externe docent begeleidde dit. Dit was van tevoren best spannend, want bij het televisieprogramma ‘Cross the line’ werden vaak heftige vragen gesteld. Onze versie was wat lichter. Zo konden we elkaar toch iets beter leren kennen, maar hoefden we niet meteen met z’n allen ons levensverhaal op tafel te gooien. Ondertussen werd er in het handvaardigheidlokaal lekker verder gekletst, getekend en gekleid. In de gymzaal werd een potje voetbal gespeeld. Daarna volgde het belangrijkste moment van de dag: Pizza eten! 150 pizza’s werden de school ingesleept en de docenten genoten van de vier minuten rust die dit met zich meebracht. Inmiddels was de school omgetoverd tot een battlefield en werden er lasergamegroepjes gevormd. Buiten werd het steeds donkerder en binnen gingen de gevechten los!

De laatste dag vulden we weer de bussen. Ditmaal richting Zwolle waar we een spel gingen spelen. Het spel heette ‘Escape the city’ en iedereen werd met een koffertje de stad ingestuurd. Er bleken allemaal moorden te zijn gepleegd en we moesten op zoek naar de dader, het wapen en de locatie. Wij, de docenten, hebben ook fanatiek meegedaan en vonden het vaak nog best lastig. We zijn dan ook dik vet ingehaald door meerdere groepen leerlingen. Hierna kreeg iedereen vrije tijd en werd er lekker geshopt en gegeten.

De driedaagse waren afwisselend en intensief. De bedoeling was om in een ontspannen setting elkaar beter te leren kennen en daar even wat tijd voor te hebben. Ik vond het geslaagde dagen waar de leerlingen positief hebben meegedaan en we als mentorenteam van havo 4 goed hebben samengewerkt en we fijne hulp hebben gekregen van collega’s. Bedankt dus allemaal!

Kim Veldhoen, mentor H4C

Havo leerjaar 5

Zeilen op het IJsselmeer

Leerlingen van havo 5 hebben drie mooie en gezellige dagen gehad op het IJsselmeer. Zij hebben heerlijk gezeild; lekker buiten meehelpen of heerlijk op het dek liggen. Ook kon je binnen spelletjes doen.