Nieuws

Draag bij aan de wereld – Inleiding voor Corlaer Nieuws

10-10-2022
NieuwsDraag bij aan de wereld – Inleiding voor Corlaer Nieuws

Draag bij aan de wereld

We hebben drie kernwaarden voor onze school. Eén kernwaarde gaat over de relatie tussen de leerling en zijn/haar omgeving. Vanuit het christelijk geloof beseffen we dat we niet alleen voor onszelf leven, maar ook van betekenis zijn voor anderen. We hebben deze kernwaarde als volgt omschreven:

Draag bij aan de wereld
De wereld is anders, omdat ik er ben. Wat ik doe maakt uit, ik beïnvloed mijn omgeving. Het is belangrijk dat ik me bewust ben van de bijdrage die ik lever. Ik ben van betekenis. School is, naast een leergemeenschap, ook een introductie op de samenleving. We onderzoeken met elkaar waar we staan in maatschappelijke thema’s als vrede & mensenrechten, de multiculturele samenleving of duurzaamheid. Zo krijg ik de kans om te ontdekken wat mij raakt, wat bij mij past, en waarvoor ik me wil inzetten. Met mijn ervaringen, talenten en diploma op zak trek ik de wijde wereld in!

Zoals u in de vorige Corlaer Nieuws hebt kunnen lezen zijn de expedities dit schooljaar weer van start gegaan. Voor de dertiende keer alweer. De leerlingen die meedoen met Expeditie Corlaer, zetten zich een schooljaar lang in voor een goed doel, in Nederland of verder weg. Bijdragen aan de wereld doen we met leerlingen niet alleen via de expedities, dat kan op allerlei andere manieren. De maatschappelijke stages en het schoonmaken van de wijk zijn voorbeelden hiervan. Ook in de lessen komt dit thema regelmatig aan de orde. Deze leerlingen kunnen hiermee het verschil maken voor anderen en voor zichzelf. Ze leren zich in te zetten voor de ander en worden er ook zelf als mens sterker van. Zulke jongeren kan de wereld, dichtbij en veraf, straks heel goed gebruiken!

Lonneke Hosmar en Helga van de Gronden
Rectoren