Nieuws

Draag bij aan de wereld – Inleiding Corlaer Nieuws

25-09-2023
NieuwsDraag bij aan de wereld – Inleiding Corlaer Nieuws
Inleiding Corlaer Nieuws

Draag bij aan de wereld

Het nieuwe schooljaar is pas net begonnen en afgelopen vrijdag vond de Kick-off van Expeditie Corlaer al plaats. Dit bijzondere initiatief markeert het begin van een jaar vol betekenisvolle ervaringen voor onze leerlingen. 

Expeditie Corlaer geeft leerlingen de kans om zich een heel jaar lang in te zetten voor een goed doel. Ze gaan niet alleen geld inzamelen, maar ook daadwerkelijk afreizen naar het project om daar hun handen uit de mouwen te steken. Sommigen gaan juist sportieve uitdagingen aan zoals bij Expeditie Surf Project. Deze reis betekent een verrijking voor deze leerlingen op vele niveaus. Niet alleen gaan ze in aanraking komen met andere culturen of hun sportieve grenzen verkennen, maar het leert hen ook te begrijpen hoe belangrijk het is om betrokken te zijn bij anderen en actief bij te dragen aan het welzijn van anderen.

Bovendien staan volgende week de reisweken en uitwisselingsprogramma’s voor de leerlingen van havo en atheneum op het programma. Deze activiteiten bieden onze leerlingen de mogelijkheid om hun horizon te verbreden, nieuwe culturen te ontdekken en vriendschappen te sluiten over de grenzen heen. Bij de uitwisseling verblijven leerlingen bij een gastgezin, waardoor ze zich nog meer onderdompelen in de andere cultuur.

Het verheugt ons te zien dat deze activiteiten naadloos aansluiten bij onze kernwaarden: “Wees jezelf, vertrouw in elkaar en draag bij aan de wereld.” We geloven sterk in de kracht van individuele bijdragen en het verschil dat we kunnen maken, ongeacht hoe groot of klein die bijdragen ook lijken. Wat onze leerlingen doen, doet ertoe en heeft invloed op hun omgeving. Het is belangrijk dat ze zich bewust zijn van de waarde van hun bijdragen. Op onze school streven we ernaar om niet alleen kennis over te dragen, maar ook te leren hoe je een positieve impact kunt hebben op de samenleving en hoe je anderen kunt helpen. De genoemde activiteiten zijn daar voorbeelden van.

We kijken uit naar een jaar vol groei en inspiratie voor al onze leerlingen en wensen hen veel plezier en succes bij deze prachtige uitdagingen.

Lonneke Hosmar, rector