Nieuws

Docent vertelt over module Fotografie

11-05-2023
NieuwsDocent vertelt over module Fotografie
Ervaringen

Docent vertelt over module Fotografie

De afgelopen twee jaar heb ik de module Fotografie mogen geven op het Corlaer College Ik ben zelf geen ervaren fotograaf, maar wel een hele enthousiaste! Ik kan je gelijk al vertellen dat ik nog niet eerder zo genoten heb van lesgeven aan een groep kids als bij deze lessen!

De groepen waren gevuld met leerlingen uit de bovenbouw van havo/atheneum. Zee kwamen allemaal met andere spiegelreflexcamera’s aanzetten. Samen probeerden we de camera’s te begrijpen. Ik leerde ze de belichtingsdriehoek en we lieten ons vervolgens verrassen met wat er op de beeldschermen tevoorschijn kwam.

In de module kwam van alles aan bod. In één van de eerste lessen kwam een externe docent die ons liet fotograferen met een Pinhole camera, zoals ze in de 16e eeuw fotografeerden. We hebben zelf de foto’s ontwikkeld in een donkere kamer. Heel verrassend en leuk om te doen!

Dit schooljaar zijn we met de groep naar het bos geweest, we hebben een wandeling door Nijkerk gemaakt en we hebben de module afgerond met een stadswandeling in Amersfoort. In de lessen hebben we ‘getekend’ met licht, we hebben zelf model gestaan en modellen meegenomen. En iedere les weer heb ik enorm genoten van deze leuke, enthousiaste en intrinsiek gemotiveerde leerlingen. Ik weet zeker dat een aantal van deze kinderen een hobby voor het leven heeft gevonden. 

Kim Veldhoen, docent kunstvakken havo/atheneum bovenbouw