Nieuws

Diggy Dex geeft gastles aan schoolband

06-05-2024
NieuwsDiggy Dex geeft gastles aan schoolband
Schoolband

Diggy Dex geeft gastles aan schoolband

Maandag 8 april kwam Koen Jansen, beter bekend als Diggy Dex, een gastles geven aan onze nieuwe schoolband “Goed dat jij er band!”. Wat een geweldige ervaring was het om Diggy Dex als onze speciale gast op school te hebben! Zijn bezoek was erg inspirerend. Hij bracht ons veel bij over muziek maken en hoe je goed samen kan spelen in een band.

Tijdens de les vertelde Diggy Dex over zijn passie voor muziek en hoe belangrijk het is om samen te werken en op elkaar af te stemmen als je in een band speelt. Iedereen heeft namelijk een belangrijke rol. De leerlingen leerden hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en samen één geheel te vormen. Diggy Dex vertelde ook hoe belangrijk het is om muziek te maken met je hart. Hij moedigde onze leerlingen aan om hun emoties en persoonlijke ervaringen te uiten door middel van muziek. Echte kunst komt namelijk uit je hart.

Het was mooi om te zien hoe onze leerlingen geïnspireerd raakten om creatief te zijn en hun eigen muzikale weg te vinden. Volgens Diggy Dex gaat muziek namelijk niet alleen over de noten en akkoorden, maar ook over het delen van verhalen en het echt verbinden met anderen. De band heeft ook een nummer van Diggy Dex gespeeld, “De zon op”, om te laten zien wat ze al geleerd hebben.

We zijn ontzettend dankbaar voor de tijd en energie die Diggy Dex in deze les heeft gestoken. Hij heeft ons veel geleerd over muziek.