NieuwsDerdejaarsleerlingen vmbo-tl bezoeken Hotel Ampt van Nijkerk
Vmbo-tl

Derdejaarsleerlingen vmbo-tl bezoeken Hotel Ampt van Nijkerk

Dinsdag 21 maart hebben de derdejaarsleerlingen van vmbo-tl, die het keuzevak Dienstverlening en producten volgen, een bezoek gebracht aan Hotel Golden Tulip Ampt van Nijkerk. Bij Dienstverlening en producten wordt namelijk gewerkt aan de module Hotel. Binnen deze module maken leerlingen kennis met een hotel of congrescentrum en ontdekken ze wat er allemaal komt kijken als je een evenement gaat organiseren. Van receptie tot personeelsplanning. Wat wordt er gegeten? En hoe maak je een draaiboek?

Om dit in de praktijk te ervaren, hebben de leerlingen een rondleiding gekregen in het Hotel Golden Tulip Ampt van Nijkerk. Om 12.30 uur werden de leerlingen gastvrij ontvangen met heerlijke cake, koekjes en donuts. Na een korte introductie van de managers Carlien Dekker en Marcel van Beek werd de groep in tweeën gesplitst. De leerlingen gingen vragen beantwoorden zoals: Welke hotelketens ken je? Welke afdelingen en functies zijn er in een hotel? Wat zijn de voor- en nadelen van werken in de horeca?

We kregen ook nog een rondleiding door het bedrijf. We hebben de keuken en koelingen gezien, het vernieuwde restaurant,  bar, receptie, zwembad en de mooiste hotelkamer, namelijk de bruidssuite. Het was mooi om het hotel van binnen te zien. Wat een groot hotel! De leerlingen hebben nu een beeld gekregen van wat er allemaal bij komt kijken als je iets moet organiseren en hoe het is om in een hotel te werken. De rondleiders waren erg enthousiast. Het was een leerzame middag.

Mevrouw Beck en mevrouw Buitink, docent en assistent Diensteverlening en producten