NieuwsDerdejaars vmbo-leerlingen profiel Economie & Ondernemen bezoeken Albron

Derdejaars vmbo-leerlingen profiel Economie & Ondernemen bezoeken Albron

Woensdag 11 mei hebben de derdejaars leerlingen van vmbo-basis en -kader, profiel Economie & Ondernemen, een bezoek gebracht aan de horeca. Ze zijn op bezoek geweest bij Albron. Nu zegt u dit waarschijnlijk niks, maar het is de uitbater van Centre Parcs oftewel De Eemhof in Zeewolde.

De leerlingen waren netjes gekleed. Voor een bedrijfsbezoek is het belangrijk dat ze representatief gekleed zijn. Dat leren de leerlingen ook bij dit profiel. Elke woensdag is het daarom een jasje-dasje dag. Op die dag gaan de leerlingen namelijk kennismaken met het bedrijfsleven.

Als het aan onze leerlingen lag, gingen we meteen zwemmen, maar het ging om het horecagedeelte van het vakantiepark. We maakten kennis met de heer Kouw. Hij verwelkomde ons in de Hamiltonbar. Hij is de stagecoördinator bij Albron en werkt al jaren op De Eemhof. Wat is er zo leuk aan het werken in de horeca? En wat zijn de minder leuke kanten aan de horeca? De heer Kouw vertelde uitgebreid over zijn werk bij Albron en wat je er allemaal kunt doen.

Ook vertelde hij over de horeca van De Eemhof. Welke restaurants en andere horeca zijn er te vinden? Hoe zijn de concepten van de horeca bedacht en uitgewerkt? De heer Kouw vertelde hoe alles in detail is bedacht. Denk daarbij aan het thema, maar ook hoe het personeel elkaar aanspreekt.

Als laatste bekeken we de horecaplaza, de diverse restaurants en de plekken die je anders niet ziet, zoals de spoelkeuken. Aan het einde van de rondleiding werden de leerlingen getrakteerd op drinken met soesjes en petit-fours. Daarna keerden we terug naar Nijkerk.