NieuwsDe mug op het Corlaer

De mug op het Corlaer

Afgelopen week zwierf er een mug door het Corlaer, een mug in de vorm van een berichtje. Een berichtje geschreven door een verontwaardigde leerling. Nu willen we op het Corlaer College altijd met leerlingen in gesprek, zeker wanneer ze ontevreden zijn over een bepaalde gang van zaken. Voordat we dit echter konden doen, werd deze mug helaas via de social media een olifant, nog extra aangewakkerd door het AD die dit als nieuws bracht terwijl er in feite niets was gebeurd. 

Kritisch en zelfstandig nadenken vinden we belangrijk op onze school. Een kritische noot is welkom, deze echter zonder meer op social media plaatsen zonder de gevolgen daarvan te overzien is niet zo’n goed idee. Gelukkig bleek tijdens de vele gesprekken die over dit bericht volgden, dat veel van onze leerlingen kritisch en zelfstandig nadenken. Ze hadden ook wel ingezien dat social media niet het juiste communicatiemiddel hiervoor was en een aantal had elkaar zelfs gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen. De leerling die dit bericht plaatste wilde graag op een andere plek pauze houden en verkeerde in de veronderstelling dat dat niet mag. Blijkbaar is hierover onduidelijkheid en onvrede en dit is voor ons een reden om hier samen goed naar te kijken. 

Gelukkig is deze week gewoon rustig verlopen, als een normale schoolweek. We hebben weer gezien hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven en vooral hoe belangrijk het is om kritisch en zelfstandig te blijven nadenken. En we hebben ook gezien dat onze leerlingen dat prima kunnen. 

Rieneke Brouwer

Conrector atheneum/havo