Nieuws

De Gouden Weken, een mooie start van het schooljaar

28-08-2023
NieuwsDe Gouden Weken, een mooie start van het schooljaar

De Gouden Weken, een mooie start van het schooljaar

De eerste week van het schooljaar begon met de Gouden Weken. De Gouden Weken zijn van onschatbare waarde voor het opbouwen van een sterke groepsdynamiek. Leerlingen leren elkaar kennen, maken kennis met hun docenten en de schoolregels. Dit is een belangrijk moment om een positief pedagogisch klimaat in de klas te creëren, waar iedereen het hele schooljaar van zal profiteren. De Gouden Weken hebben onze leerlingen een geweldige start gegeven, vol prachtige momenten.

Laten we een kijkje nemen naar enkele hoogtepunten van onze Gouden Weken.

Pizza bakken met AH3

Onze enthousiaste havo/atheneumleerlingen uit leerjaar 3 toverden de keuken om tot een waar pizzaparadijs! De vraag van de dag: Wat is jouw favoriete pizzabeleg? De passie voor koken was duidelijk aanwezig.

Groepsspellen met AH2

De havo/atheneumleerlingen uit leerjaar 2 beleefden een geweldige middag vol teamgeest en strategie tijdens diverse groepsspellen. Wat is jouw favoriete groepsspel? Het plezier van samenwerken stond centraal.

Sneeuwwitje 2.0 met A5

Onze creatieve atheneumleerlingen uit leerjaar 5 gingen de uitdaging aan om Sneeuwwitje op geheel eigen wijze te hervertellen! Een briljante mix van originaliteit en creativiteit!

Klas A3 aan het Suppen!

De atheneumleerlingen uit leerjaar 3 trotseerden de golven op het Erkemederstrand tijdens een dag suppen. Avontuur en waterpret in overvloed!

Vliegende start voor T3 en T4

De TL-leerlingen uit leerjaar 3 en 4 maakten eveneens een vliegende start met een spannende speurtocht door de stad, een klassenstrijd ‘Minute-to-Win-It’, een interactief stadsspel in Amersfoort en avonturen in Outdoorpark Almere. Tijdens deze activiteiten was er volop gelegenheid voor teambuilding.

BK2 bezochten Theatershow ‘Waarom doe jij zo?’

Het lijkt soms de gewoonste zaak van de wereld: jongeren die grove taal gebruiken en elkaar beledigen. Velen hebben niet eens in de gaten wat het doet met anderen. Daarom speelde Helder Theater deze interactieve voorstelling over respect voor elkaar. De leerlingen herkenden situaties, lachten erom, maar werden ook aan het denken gezet. Een prachtig schouwspel! Ook zijn er groepsactiviteiten georganiseerd zoals Wedden dat ik het kan!, Wie is de Mol? en Levend Cluedo.

BK2 leerde de praktijk kennen

Ook maakten de leerlingen van vmbo-basis/kader leerjaar 2 kennis met de praktijkvakken. Bij Zorg en Welzijn hebben zij bijvoorbeeld heerlijke appemoes bereid, bij BWI (Bouwen, wonen en interieur) maakten ze een vogelhuisje, bij PIE (Produceren, installeren en energie) maakten de leerlingen een stoplicht en bij Economie en ondernemen oefenden de leerlingen een verkoopgesprek.

Beatboxen met de leerlingen van BK

Samen met je klasgenoten beatboxen, hoe cool is dat. De leerlingen waren erg enthousiast en het zou zomaar kunnen dat ze thuis of bij een docent in de les nog de beats nadoen.

Crazy 88: Een race tegen de klok en tegen de elkaar (BK)

Met je team zoveel mogelijk punten scoren. Er zijn hele hilarische foto´s en filmpjes voorbij gekomen bij de verschillende docenten. De leerlingen beleefden er veel plezier aan.

Laat de beelden spreken! Bekijk de hoogtepunten van onze Gouden Weken.