Nieuws

De ganzen van het Corlaer College – Inleiding Corlaer Nieuws

29-01-2024
NieuwsDe ganzen van het Corlaer College – Inleiding Corlaer Nieuws
Inleiding Corlaer Nieuws

De ganzen van het Corlaer College

In de tijd van corona was er regelmatig een moeder gans te zien bij school, met een hele rij kuikentjes achter zich aan. Uiteindelijk bleven er drie hiervan over. Sindsdien zijn deze drie onafscheidelijk. Als ik aan het werk ben, zie ik ze vaak langskomen, altijd in gezelschap van elkaar.

Het levert regelmatig grappige taferelen op, zeker als ze bij de fietsenstalling van collega’s staan en een collega zijn fiets probeert te pakken. Of als ze nieuwsgierig zijn naar de leerlingen die de school binnenlopen. Niet zo prettig is de gigantische hoeveelheid uitwerpselen die deze dieren produceren. Onze conciërges zijn er maar druk mee. Niet echt heel handig bij een school dus. Maar ganzen zijn beschermd, dus het lijkt erop dat ze deel blijven uitmaken van onze gemeenschap. Persoonlijk vind ik het wel gezellig. Vaak, als ik begin van de avond aan het werk ben en het verder rustig is, komen ze even buurten voor het raam. Ze staan dan met z’n drieën aandacht te trekken door op het raam te tikken.

Ganzen zijn trouwe en beschermende dieren. Hoewel ‘onze’ ganzen niet vliegen, is het belang van teamwork en communicatie tijdens de vlucht voor ganzen groot. Samenwerking en vertrouwen in elkaar brengt hen verder. Ze voelen zich verbonden met hun groep en hun ‘thuis’. Met deze eigenschappen passen ze dus eigenlijk heel goed bij het Corlaer College!

Lonneke Hosmar, rector