Nieuws

De expedities gaan op reis

08-04-2024
NieuwsDe expedities gaan op reis

Expeditie Corlaer gaat op reis

Op tweede paasdag zette Expeditie Oeganda koers naar het land Oeganda. Een dag later vertrok Expeditie Afrika richting Zuid-Afrika. En op dinsdag 9 april vertrekt Expeditie Europa voor hun avontuur naar Roemenië.

Leerlingen uit alle onderwijsrichtingen doen mee met Expeditie Corlaer. Zij hebben het hele schooljaar geld ingezameld voor hun stichting. Nu gaan ze eindelijk de projecten bezoeken samen met hun coaches en zelf ervaren hoe het eraan toegaat in hun land van bestemming. Laat het avontuur maar beginnen!

Expeditie Oeganda

Expeditie Oeganda vertrokken naar Oeganda

Op tweede paasdag vertrokken vijftien leerlingen van Expeditie Oeganda naar het land Oeganda. Dit schooljaar steunen de expeditieleden de stichting Bake for Life. Deze stichting bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia.

In deze bakkerijen werken mensen met een beperking, kindsoldaten, weeskinderen en alleenstaande moeders. De leerlingen bezoeken drie bakkerijen en steken daar de handen uit de mouwen. Daarnaast gaan de leerlingen veel van het land Oeganda zien. Op vrijdag 12 april komen de leerlingen weer terug naar Nederland.

Volgen

Vind je het leuk om Expeditie Oeganda te volgen. Op deze website vind je een reisverslag.

Expeditie Afrika

Expeditie Afrika vertrokken naar Zuid-Afrika

Op dinsdag 2 april zijn veertien leerlingen van Expeditie Afrika met hun coaches vertrokken naar Zuid-Afrika. De leerlingen brengen een bezoek aan stichting Tjommie in Limpopo.

Tjommie is een goed doel in Zuid-Afrika dat kinderen helpt uit Townships. De stichting zorgt voor onderdak, sanitair en gezond eten voor kinderen die het niet zo breed hebben. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden op het gebied van zang, dans en sport. Op vrijdag 12 april komen de leerlingen weer aan in Nederland.

Volgen

Vind je het leuk om Expeditie Afrika te volgen. Op deze website vind je een reisverslag. Of volg Expeditie Afrika op Instagram (expeditieafrika23_24).

Expeditie Europa

Expeditie Europa vertrekt naar Roemenië

Op dinsdag 9 april vertrekken veertien leerlingen van Expeditie Europa met hun coaches naar Cluj-Napoca, een stad in Roemenië. Zij gaan aan de slag voor stichting Rise2Shine

In Roemenië gaan de leerlingen praktisch aan het werk voor de stichting. Ook is er een kinderprogramma voor 60 tot 120 Romakinderen. Daarnaast gaan de leerlingen een avond optrekken met de tieners uit de wijk. Dinsdag 16 april keren de leerlingen weer terug naar Nederland.

Volgen

Vind je het leuk om Expeditie Europa te volgen. Op deze website vind je een reisverslag. Of volg Expeditie Europa op Instagram: @expeditie.europa23.