NieuwsCoronavirus

Coronavirus

Afgelopen week zagen wij dat op social media een bericht circuleert waarin staat dat bij één van onze leerlingen het coronavirus is geconstateerd. Dit betreft echter nepnieuws, er is bij geen van onze leerlingen of medewerkers het coronavirus geconstateerd. Het betreft hier een echt bericht van een andere school waarboven ons logo is geplakt. Indien daadwerkelijk sprake zou zijn van een besmetting, dan wordt u hierover uiteraard direct geïnformeerd via de mail.

Om het coronovirsus te voorkomen volgen wij de richtlijnen van GGD en RIVM.

Richtlijnen van GGD en RIVM

Teruggekeerd van vakantie?
Het RIVM heeft sinds 1 maart 2020 een nieuw advies gegeven voor reizigers die terugkeren van vakantie uit een gebied waar het coronavirus heerst (zie actuele landenlijst). Het advies is om dan de gezondheid in de gaten te houden. Wanneer zich bij de reizigers, na terugkeer uit één van deze gebieden, gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, kortademigheid of koorts hebben ontwikkeld, dan is het advies om thuis te blijven en uit te zieken zodat anderen niet worden besmet. Als de klachten verergeren, kan de huisarts of de GGD in de regio gebeld worden.

Wat als een leerling symptomen van het coronavirus vertoont?
Indien er een vermoeden is, dient de leerling thuis te blijven en moeten ouders direct telefonisch contact opnemen met de eigen huisarts of de lokale GGD. Indien medewerkers een vermoeden hebben dat een leerling symptomen vertoont, houden zij de leerling apart en nemen zij direct contact op met de ouder, waarna deze de leerling komt ophalen en telefonisch contact opneemt met de eigen huisarts of de lokale GGD. Als ouder heeft u een meldingsplicht. Dat betekent dat elke besmetting van het nieuwe coronavirus door – in dit geval – de ouder moet worden gemeld bij de GGD of de huisarts. Uiteraard meldt u dit ook aan school.

Hoe kan het voorkomen worden?
Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer.

  • Was de handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het virus en wat te doen verwijzen wij u naar de website van het RIVM https://www.rivm.nl of naar de website van de Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Mocht u een andere vraag hebben, kunt u de GGD bellen op 0800- 8446 000.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen en houden wij u op de hoogte indien hiertoe aanleiding is.