Nieuws

Corlaer-Cultuurdag: Kunstwerken van havo en atheneum

06-07-2024
NieuwsCorlaer-Cultuurdag: Kunstwerken van havo en atheneum
Havo, leerjaar 4/atheneum, leerjaar 5

Corlaer-Cultuurdag: Kunstwerken van havo en atheneum

Op 1 juli was het zover! Onze jaarlijkse eindexpositie van Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) stond op het programma. Tijdens deze Corlaer-Cultuurdag presenteerden de leerlingen van havo 4 en atheneum 5 hun kunstwerken als eerbetoon aan hun uitgekozen muze. Die dag bewonderden de leerlingen elkaars werk; ruim 150 werkstukken stonden geëxposeerd op domein 4, 5 en 6. Op deze manier oefenen leerlingen hoe ze hun eigen werk tentoonstellen aan anderen.

Er was van alles te zien; diverse muziekstukken, tekeningen, schilderijen, fotografie, mode (van avondjurken tot cosplaykostuums), indrukwekkende gedichten en zelfs een tot formule 1 omgebouwde skelter. Bijna alle disciplines van Culturele Kunstzinnige Vorming waren vertegenwoordigd.

De bovenbouwleerlingen en aanwezige docenten nomineerden de meest indrukwekkende kunstwerken voor de Corlaer-Cultuurprijs 2024. Dit jaar gingen de prijzen naar:  

  • Dante van de Meent: Een origineel handbeschilderde snowboard, waar hij stilstaat bij zijn grote hobby sporten, maar ook bij de natuur en het milieu.
  • Dagmar van Bloemendaal: Een technisch knap gemaakt schilderij ter ere van Poseidon.
  • Lana van Asselt: Diverse keramische diertjes (zij heeft uren doorgebracht met haar oma om dit te maken). Over dit proces zegt ze: “Het was een reis vol leerzame momenten en waardevolle herinneringen.”
  • Andra de Roos: Een Xie Lian cosplay outfit, waarmee ze op de expositie een wandelend kunstwerk was.

De expositie was een groot succes en liet zien hoe creatief onze leerlingen zijn.