Nieuws

Corlaer-cultuurdag: Afsluiting van het vak Culturele kunstzinnige vorming

04-07-2023
NieuwsCorlaer-cultuurdag: Afsluiting van het vak Culturele kunstzinnige vorming
Havo/atheneum bovenbouw

Corlaer-cultuurdag: Afsluiting van het vak Culturele kunstzinnige vorming

Het vak Culturele kunstzinnige vorming (CKV) is vorige week afgesloten met verschillende activiteiten, zoals workshops, een museumbezoek, dagprojecten en de Corlaer-cultuurdag voor havo/atheneum bovenbouw. Tijdens de Corlaer-cultuurdag werden de kunstwerken tentoongesteld die de leerlingen tijdens de laatste periode hadden gemaakt.

In de laatste periode werkten leerlingen uit klas A5 en H4 aan een eerbetoon voor hun muze. Ze gingen op zoek naar een inspiratiebron waarover ze een kunstwerk wilden maken. De inspiratiebron kon zowel een persoon als een object zijn. Deze kunstwerken zijn tijdens de Corlaer-cultuurdag tentoongesteld, waar de leerlingen en docenten konden genieten van elkaars creaties.

Tijdens de Corlaer-cultuurdag konden leerlingen genomineerd worden. Aan de diversiteit van het werk kon je merken dat het alle kanten op kon gaan. De winnaars van havo waren Yara en Elise. Zij hebben een complete outfit gemaakt geïnspireerd op Harry Styles. Deze outfits droegen ze vorige week tijdens zijn concert. Volgens de docenten waren de winnaars van de havo Aya, Chaimae, Lamyae. Zij namen ons mee in de rijke Marokkaanse cultuur met muziek, koekjes, thee en prachtige kleding. Toevallig viel dit samen met het Offerfeest: Eid Mubarak!

Op het atheneum had Thomas een eerbetoon gemaakt waarin een feestje in rust te zien was. Dit stilleven van kaars-in-glas werd gewaardeerd door het publiek. Ook de docenten gingen bij atheneum voor ambacht. Het handwerk van Benthe viel in de prijzen. Ter ere van haar oma heeft ze een tas gehaakt. De docenten van CKV gaven Branco een eervolle vermelding voor zijn zwaard. Hij had het zwaard zo perfect gemaakt dat gedacht werd dat hij het gekocht had.

Atheneum 4 had gewerkt aan een korte film met als thema milieu. We hebben de film met de hele bovenbouw bekeken. Het was heel mooi om te horen dat er massaal gelachen en geklapt werd op de juiste momenten.

Ik heb enorm genoten van al het werk en de inzet van de leerlingen en docenten. Ik kijk terug op een mooi jaar van Culturele kunstzinnige vorming! Nu is het tijd voor vakantie en kunnen we mooi tijd steken in het bewonderen van veel kunst en cultuur!

Mevrouw Veldhoen, docent Kunstvakken havo/atheneum bovenbouw