Nieuws

Leerlingen winnen prijs bij regionale WON-manifestatie

01-06-2023
NieuwsLeerlingen winnen prijs bij regionale WON-manifestatie
Atheneum, leerjaar 2 en 3

Leerlingen winnen prijs bij regionale WON-manifestatie

Op 31 mei werd het Corlaer College met trots vertegenwoordigd tijdens de regionale WON-manifestatie in het Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Twee groepjes atheneumleerlingen uit leerjaar 2 en 3 streden mee met verschillende onderzoeken.

De WON-manifestatie is een jaarlijks evenement waar leerlingen de kans krijgen om hun passie voor wetenschap, onderzoek en technologie te tonen. WON staat voor Wetenschapsoriƫntatie Nederland. Het programma stimuleert leerlingen om hun interesse in deze vakgebieden verder te ontwikkelen. De manifestatie brengt leerlingen van verschillende scholen samen om hun onderzoeksprojecten te presenteren en te laten beoordelen door een deskundige jury.

Het eerste team van het Corlaer College, bestaande uit Ella, Lieke, Sara, Juna en Lisa (A2), had zich vol overgave gestort op een onderzoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen het Woudfries en het Gronings als dialect. Hoewel ze net buiten de prijzen vielen, verdienen ze alle lof voor hun toewijding en passie voor taalonderzoek.

Maar laten we een luid applaus geven aan Iris, Jasmijn en Sofie (A3), die met hun onderzoek naar leerprestaties onder verschillende omstandigheden de tweede prijs in hun leerjaar hebben gewonnen! De jury was vol lof over de opzet van hun onderzoek en de verrassende resultaten die ze hebben behaald. Hun bevindingen bevestigden dat samenwerking een positieve invloed heeft op de leerprestaties. Een fantastische prestatie, dames!

Het Corlaer College is erg trots op alle deelnemende leerlingen en hun begeleidende docenten die hen hebben ondersteund tijdens hun inspirerende onderzoeksreis.

Het evenement bood de leerlingen niet alleen de kans om deel te nemen aan een spannende competitie, maar ook om een boeiende workshop bij te wonen. Het was een dag vol leerzame avonturen waarin nieuwsgierigheid werd aangewakkerd en talenten werden ontwikkeld.