NieuwsCorlaer College krijgt erkenning als ambassadeur voor verantwoord onderwijs

Corlaer College krijgt erkenning als ambassadeur voor verantwoord onderwijs

Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari was het Corlaer College gastheer voor de uitverkochte conferentie: ResearchED. In totaal bezochten meer dan 700 docenten uit heel Nederland en meer dan 50 onderzoekers uit heel Europa onze school om meer te leren over hoe kwalitatief onderwijs tot stand komt. In totaal waren er 75 lezingen over aanbevelingen vanuit onderwijsonderzoek om docenten te helpen om het leerrendement maximaal te maken.

ResearchED

ResearchED organiseert laagdrempelige conferenties waar onderzoekers, docenten en anderen die betrokken zijn bij onderwijs en onderzoek elkaar kunnen ontmoeten. Onderzoekers verzorgen sessies van 40 minuten. Het is niet langer acceptabel voor het onderwijs dat beslissingen genomen worden op basis van onderbuikgevoelens en ideologie. ResearchED heeft als doel om de dialoog tussen onderzoek en de praktijk faciliteren.

Het Corlaer College

Het Corlaer College was gekozen als host voor deze locatie, omdat volgens ResearchED het Corlaer College één van de scholen in Nederland is die het onderwijs steeds opnieuw vernieuwt en dit doet op een verantwoorde wijze. Inzichten die uit onderzoek komen, worden door het Corlaer College bekeken en toegepast. Ook staat de school altijd open om onderzoekers te ontvangen die de effectiviteit van het onderwijs in kaart brengen.

Op zaterdag waren veel bekende namen in school te vinden als spreker. Sprekers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Engeland, Schotland, België en Italië. De organisatie had verschillende leerlijnen uitgezet. Dat betekent dat er op deze dag veel geleerd is over: didactiek, leesonderwijs, leerproblemen, gedrag en psychologie, lees- en rekenonderwijs, passend onderwijs, differentiëren en gelijke kansen voor alle leerlingen.

Wij zijn trots dat wij één van de grootste en meest belangrijke onderwijsconferenties op onze school mochten hosten en zijn blij dat we veel van onze docenten en onderwijsprofessionals uit de regio zoveel mooi onderzoek konden laten zien.