Nieuws

Bijna 700 scholieren bezoeken Tech-event

13-11-2023
NieuwsBijna 700 scholieren bezoeken Tech-event
Corlaer College

Bijna 700 scholieren bezoeken Tech-event

Vrijdag 10 november bezochten 685 scholieren van groep 7 het Tech-event van het Corlaer College. De leerlingen maakten kennis met techniek en de nieuwste technologie. Pascal Tan, bekend van onder andere de tv-programma’s Het Klokhuis en Checkpoint, opende om 8.40 uur het Tech-event in de aula van het vmbo-gebouw. 

Jongens tegen de meisjes

Om 8.40 uur opende Pascal Tan het Tech-event met het spel: Jongens tegen de meisjes. Wie is het handigst en het snelst? Na de opening was het startsein voor de workshops en de interactieve bedrijven-/scholenmarkt. Op deze markt konden de leerlingen actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen, VR (virtual reality), robotisering en met autotechniek, installatietechniek en nog veel meer. Tijdens de workshops gingen de leerlingen actief aan de slag met techniek. Ze gingen bijvoorbeeld een doel maken van metaal of vliegen met drones. Er was genoeg te beleven!

Bekijk hier de aftermovie.

Organisatie Tech-event

Techniek is overal en niet weg te denken in onze maatschappij. Met het Tech-event willen we scholieren enthousiast maken voor techniek en technologie. Het Tech-event wordt georganiseerd door het Corlaer College in samenwerking met TisforTech, bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. De volgende bedrijven werkten mee aan het Tech-event: Opitec, Wia Educational, Altrex, ROC Midden-Nederland, MBO Amersfoort, ITEQ, IW Midden, Voestalpine, Bouwmensen, Bouw je Bep, Bibliotheek Nijkerk, Bakker Bedrijfswagens, Scania, Daimler Buses Nederland B.V, Sectorinstituut, Unica, Flec Nederland en Goflex.