NieuwsBeste profielwerkstukken zijn van Jasper & Maurits (A6) en Isabella & Marilou (H5) 

Beste profielwerkstukken zijn van Jasper & Maurits (A6) en Isabella & Marilou (H5) 

Een advies aan de hockeybond om KNHB-bondsscheidsrechters te werven en het maken van een documentaire over anorexia nervosa. Dit zijn de winnende onderwerpen van de profielwerkstukken, gemaakt door Maurits van Dalen en Jasper Lentjes (beide A6) respectievelijk Isabella Albergati en Marilou Floor (beide H5). Bij de profielwerkstukavond op donderdag 20 februari presenteerden zij, samen met alle andere examenleerlingen, hun profielwerkstukken.

Na maandenlang plannen, onderzoek doen, interviewen, enquêtes afnemen, experimenten opzetten, literatuur uitpluizen, schrijven en herschrijven hebben de examenleerlingen hun profielwerkstuk afgerond. Maar liefst 155 havo- en atheneumleerlingen leverden in februari hun definitieve versie van het profielwerkstuk in. Vervolgens presenteerden de leerlingen hun profielwerkstuk aan familie, vrienden, klasgenoten en docenten. Zo konden zij op donderdag 20 februari laten zien waar zij de afgelopen maanden hard aan gewerkt hadden. Aan het einde van de avond werd zowel bij het havo als het atheneum een duo in het zonnetje gezet. 

Isabella & Marilou (havo 5)

Isabella Albergati en Marilou Floor maakten het beste profielwerkstuk van alle havoleerlingen. Deze twee meiden onderzochten hoe je een documentaire kan maken over anorexia nervosa en maakten uiteindelijk ook een voorlichtingsdocumentaire, genaamd: Je bent toch niet van suiker. 

Begeleider Nienke van der Burg: ,,Het ging in eerste instantie niet om de documentaire, maar om te leren hoe je een documentaire maakt. Niet alleen het tweede, maar ook het eerste is gelukt. Door goed te plannen, door de juiste vragen te stellen én door alles zelf te doen (ondanks het aanbod van professionele hulp om te editen) hebben Isabella en Marilou een krachtige documentaire gemaakt met een positieve boodschap over hoe om te gaan met anorexia nervosa.’’

Jasper & Maurits (atheneum 6)

Bij het atheneum kregen drie profielwerkstukken de beste beoordeling over het schriftelijke deel. Jasper Lentjes en Maurits van Dalen presenteerden hun profielwerkstuk uiteindelijk het beste en mochten op het podium komen om een prijs van Boekhandel Roodbeen in ontvangst te nemen. 

Begeleider Sicco Oegema: ,,Deze jongens hebben een advies geschreven voor de hockeybond (KNHB) om meer bondsscheidsrechters te werven. Zij hebben een fantastisch profielwerkstuk geschreven, waarvan de hockeybond heeft gezegd sowieso drie adviezen al op te volgen. Jasper en Maurits mogen hun profielwerkstuk zelfs bij het bestuur van de KNHB presenteren. Ze groeiden in het proces en wilden steeds meer uitzoeken, waardoor het een prachtig profielwerkstuk is geworden.’’

De examenleerlingen havo en vwo hebben met het afronden van het profielwerkstuk hun eerste cijfer voor hun examendossier binnen.