NieuwsAtheneumleerlingen op excursie naar Rotterdam
Atheneum. leerjaar 4

Atheneumleerlingen op excursie naar Rotterdam

De vierdejaars atheneumleerlingen met het vak Culturele kunstzinnige vorming (CKV) zijn een dag naar Rotterdam geweest. In de lessen kwam namelijk het onderwerp Architectuur aan bod. Nu wordt Rotterdam ook wel dé architectuurstad van Nederland genoemd. dus perfect voor onze leerlingen om eens goed rond te kijken.

Gelukkig hadden we prachtig weer, dat kan de ervaring van een excursie naar een stad erg beïnvloeden. Met een enthousiaste groep zijn we de dag begonnen in diverse musea. De groep was in vieren verdeeld, iedere groep ging naar een ander museum waar een rondleiding verzorgd werd. Van kunst in de Kunsthal, architectuur in de depot van Boijmans tot opgezette dieren in het Natuurhistorisch museum en een les in het belasting- en douanemuseum. 

Na deze verplichte activiteit hadden de leerlingen vrije tijd, al kregen ze wel een fotografieopdracht mee. Deze opdracht stuurde de leerlingen langs architectonische hoogstandjes en had als doel dat ze goed rondkeken. Aan deze opdracht zat ook een wedstrijdelement verbonden. Drie jongens hebben deze wedstrijd gewonnen en hun foto wordt mooi ingelijst en in school opgehangen.

Kim Veldhoen, docent CKV