NieuwsAmateurkunstenfestival Gluren bij de Buren is op zoek naar acts en huiskamers

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren is op zoek naar acts en huiskamers

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor zesde keer naar Nijkerk op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Nijkerkers die de optredens bij hun thuis hosten.

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

Programmamaker Yop Coolen: ‘Tijdens de zesde editie van Gluren bij de Buren Nijkerk zetten we ons in om zoveel mogelijk enthousiaste jonge talenten en gastvrije bewoners uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken te betrekken. Op deze manier maken we van de hele gemeente een groot festivalterrein!’

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl

Als organisatie meedoen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren. Neem vooral contact op met de organisatie. Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne.

Algemene informatie

Datum: Zondag 5 februari 2023
Tijden: 12:00 – 17:00 uur
Entree: Vrijwillige bijdrage gewenst
Website: www.glurenbijdeburen.nl