NieuwsAlcoholpreventielessen bij Mens & Gezondheid

Alcoholpreventielessen bij Mens & Gezondheid

Als wij in de brugklas bezig zijn met de jaarlijkse alcoholpreventielessen, dan hoort daar ook een praktijkles bij. Jongeren mogen namelijk tot hun 18e geen alcohol kopen, in bezit hebben of nuttigen in openbare ruimtes en vanzelfsprekend ook niet thuis. Dat nodigt uit tot leuke alternatieven, geen gangbare maar wél alcoholvrije cocktails. De leerlingen leren hoe ze die moeten maken samen met een lekkere snack, de kaasstengels. De kaasstengel kun je natuurlijk ook variëren door de kaas te vervangen door sesamzaadjes, grof zout of kruiden.

Op school zijn dit altijd hele leuke lessen. Echter door het coronavirus zijn de scholen dicht en leek dit onderdeel te moeten vervallen. Dat niet, heb ik toen gedacht. Ik heb filmpjes met uitleg digitaal beschikbaar gesteld voor mijn leerlingen.

Eén van de leerlingen, Xan uit SP1A, is hier vlot mee aan de gang gegaan met een geweldig resultaat. Dat resultaat kunt u zelf zien als u de filmpjes gaat bekijken. Ga op uw gemak ervoor zitten (we kunnen toch nergens anders heen) en bekijk het op uw gemak. Snel daarna naar de winkel om de ingrediënten te halen en u kunt zelf ook aan de slag! Wilt u de recepten van de alcoholvrije cocktail en/of de kaasstengels, stuur mij dan een e-mail: mhaagsma@corlaercollege.nl 

Filmpje: Hoe maak je een alcoholvrije cocktail?

Filmpje: Hoe maak je kaasstengels?

Met vriendelijke groet,

Mevrouw M. Haagsma, docent M&G