NieuwsAftrap Sterk Techniekonderwijs Amersfoort

Aftrap Sterk Techniekonderwijs Amersfoort

Technisch bedrijfsleven en onderwijs uit Amersfoort e.o. bouwen samen aan sterk technisch onderwijs met ‘T is for tech’. Op woensdag 22 januari gaven ruim 140 aanwezigen de aftrap voor de ontwikkeling van sterk technisch onderwijs, met als doel er samen voor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende technische vakmensen in de regio beschikbaar zijn.

T is for tech

Stichting TechNet Eemland en Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. bundelen hun krachten en geven het technisch onderwijs een krachtige impuls onder de nieuwe naam T is for tech. Initiatiefnemers zijn vijf techniekscholen Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs. Regionale mbo’s zijn actief aangehaakt, evenals de opleidingsbedrijven en het technisch bedrijfsleven.

Centraal staat:

  • Het verbeteren van het technisch onderwijs.
  • Zorgen voor voldoende techniekdocenten en techniekinstructeurs.
  • Jongeren met allerlei vormen van techniek laten kennismaken en techniek zichtbaar maken op de basisschool. 
  • Actieve samenwerking tussen bedrijven en scholen, zodat gebruik wordt gemaakt van beschikbare kennis en ervaring.

 De wethouders van gemeente Nijkerk en Utrechtse Heuvelrug, Mariëlle Broekman en Chantal Broekhuis, deelden hun visie op de plannen. Zij ondersteunen de initiatieven om het onderwijs verder te ontwikkelen en dit vooral samen als regio aan te pakken. Rolf Hut inspireerde aanwezigen om vooral het experiment aan te gaan door samen met jongeren te ontdekken, bouwen en doen.

Vmbo Week van de Techniek

Deelnemers konden een kijkje nemen bij de vmbo Week van de Techniek. Deze vond ook dit jaar plaats op locatie Wereld voor Techniek waar verschillende technische workshops stonden opgesteld. Van de bouw en installatietechniek tot motorvoertuigen, metaal, ict en techniek, zorg en techniek en robotica. Ruim 1400 vmbo-leerlingen maakten op deze manier kennis met het brede technische werkveld.

Dankzij de inzet van enthousiaste mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven geeft T is for tech het regionaal technisch onderwijs een stevige impuls.