Nieuws600 scholieren bezoeken Tech-event van het Corlaer College

600 scholieren bezoeken Tech-event van het Corlaer College

Vrijdag 11 november bezochten ruim 600 scholieren van groep 7 het Tech-event van het Corlaer College. De leerlingen maakten kennis met techniek en de nieuwste technologie. Pascal Tan, bekend van o.a. de tv-programma’s Het Klokhuis en Checkpoint, opende om 9.00 uur het Tech-event in de aula van het vmbo-gebouw. 

Programma

Pascal Tan opende het Tech-event met het spel: Jongens tegen de meisjes. Wie is het handigst en het snelst? De jongens wonnen de wedstrijd. Na de opening was het startsein voor de workshops en de interactieve bedrijven-/scholenmarkt. Op deze markt konden de leerlingen actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen, VR (virtual reality), AR (augmented reality) en robotisering. Tijdens de workshops gingen leerlingen actief aan de slag met techniek. Zij gingen bijvoorbeeld een weerstation maken, met een draw-robot aan de slag of een robotauto programmeren. Er is genoeg te beleven!

Waarom een Tech-event?

Techniek is overal en in onze maatschappij niet weg te denken. Met het Tech-event willen wij scholieren enthousiast maken voor techniek en technologie.

Organisatie Tech-event

Het Tech-event is georganiseerd door het Corlaer College in samenwerking met TisforTech, bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. De volgende bedrijven werkten mee aan het Tech-event: Opitec, Wia Educational, Altrex, ROC Midden-Nederland, ITEQ, IW Midden, Voetalpine, Bouwmensen, Schildersvakopleiding, Bouw je Bep, Bibliotheek Nijkerk, Bakker Bedrijfswagens, Soma College, Sectorinstituut, Unica en Goflex.

Corlaer tech event Corlaer tech event 2 Corlaer tech event Corlaer tech event