Nieuws500 scholieren bezoeken Tech-Event van het Corlaer College

500 scholieren bezoeken Tech-Event van het Corlaer College

Vrijdag 29 november waren 500 scholieren van groep 7 aanwezig op het Tech-Event van het Corlaer College. De leerlingen maakten kennis met techniek en de nieuwste technologie. Rachel Rosier, bekend van o.a. de tv-programma’s Topdocs en Checkpoint, heeft het Tech-Event geopend

Na de opening gaf de wethouder van de gemeente Nijkerk het startsein voor de workshops, bezoek aan de OTIB technobiel en de interactieve bedrijvenmarkt. Op deze markt konden de leerlingen actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen (uit afval!), VR (virtual reality), AR (augmented reality) en robotisering. Tijdens de workshops gingen leerlingen actief aan de slag met techniek. Zij gingen bijvoorbeeld een weerstation of een draw-robot maken of zij gingen een robotauto programmeren.

Doel Tech-Event

Tech is overal en in onze maatschappij niet weg te denken. Met het Tech-Event willen wij scholieren enthousiast maken voor techniek en technologie, want we hebben ze in deze sector straks keihard nodig.