Nieuws5 tips voor het kiezen van een middelbare school in coronatijd

5 tips voor het kiezen van een middelbare school in coronatijd

Uw zoon of dochter zit in groep 7 of 8 en de basisschooltijd zit er bijna op. Een nieuwe tijd breekt aan en dat is natuurlijk ontzettend spannend. Maar hoe kies je nu een middelbare school tijdens de coronacrisis? Lees hieronder onze tips!

1. Oriënteer je online
In coronatijd is het startpunt bij het zoeken naar een middelbare school die bij je past: Online oriënteren. Kijk online rond welke middelbare scholen er in uw buurt zijn en passen bij het basisschooladvies van uw kind. Op de website www.vanbasisnaarbrug.nl vindt u een overzicht van alle middelbare scholen in de omgeving Amersfoort. Bekijk de websites van verschillende middelbare scholen. Hoe ziet het onderwijs eruit? Welke sfeer straalt de school uit? Wat is de identiteit van de school? Bekijk voor een sfeerimpressie de video’s van de school. En kijk dan welke school het best bij uw zoon of dochter past.

Bekijk hier de video’s van het Corlaer College.

2. Volg de online informatieavond of online open dag
Door de verlengde lockdown is het niet mogelijk om fysiek een open dag te volgen. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, want hoe kom je er nu achter hoe het onderwijs eruitziet? Gelukkig is er internet! Veel scholen hebben een online informatieavond of een online open dag. Dan vertellen de scholen alles over het onderwijs op hun school. Vaak kun je de online informatieavond achteraf terugkijken. Ideaal, want dan kunt u zelf bepalen wanneer u dat wilt doen. Wilt u de online informatieavond van het Corlaer College terugkijken? Klik dan hier!

3. Praat met leerlingen
Grote kans dat u samen met uw zoon of dochter een top 3 kan maken van uw favoriete scholen. Misschien kent u ouders met kinderen die op één van uw favoriete middelbare scholen zitten. Vraag eens of de school goed bevalt en wat zij leuk en minder leuk aan de school vinden. Op die manier krijgt u een beter beeld van deze school.

O ja, check ook even de site van de Onderwijsinspectie. Daarop kunt u precies zien hoe de school presteert.

4. Stel je vraag aan de school
Vragen stellen, dat is zo belangrijk! Ook als u iets negatiefs over de school heeft gehoord. De mening van een ander is erg waardevol, maar het is altijd goed om dit bij de school zelf na te gaan. Elke school staat open om het gesprek met u aan te gaan. U kunt een school mailen of bellen met uw vraag.

Op donderdag 11 en dinsdag 16 februari kruipt een team van docenten en leerlingen van het Corlaer College achter de telefoon. Tussen 14.00 en 17.00 uur bellen zij iedereen die nog vragen heeft over de school. Laat wel eerst even uw telefoonnummer achter op de website.

5. Bezoek alsnog een open lesmiddag
Mochten de scholen na 8 februari alsnog opengaan, dan kijken alle middelbare scholen in Amersfoort en omgeving of de open lesmiddagen na de voorjaarsvakantie alsnog kunnen doorgaan. De open lesmiddag is toch wel de beste manier om de sfeer te proeven. Heeft uw zoon of dochter al een keuze gemaakt? Neem dan toch een kijkje bij zijn of haar favoriete school. Dan weten jullie zeker of de juiste keuze is gemaakt.

Succes met het kiezen van een middelbare school! En als uw kind eenmaal op een middelbare school zit, maakt hij snel nieuwe vrienden en heeft hij het snel naar zijn zin. Dat komt altijd goed!