Nieuws5 juni: Ouderavond In gesprek

5 juni: Ouderavond In gesprek

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind onbeleefd is, zich slecht kan beheersen, liegt of alleen met zichzelf bezig is? Je wilt graag dat je kind zelf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je als ouder daarbij helpen? En waarom zijn gedragsnormen zo belangrijk? Kom woensdag 5 juni van 19.30 tot 21.00 uur naar de Ouderavond In gesprek georganiseerd door de Ouderraad.

Theatergroep PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers. Communiceren met pubers staat centraal. Er wordt een combinatie aangeboden van thema’s die in het leven van jongeren een belangrijke rol spelen. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Zowel verschillende opvoedstijlen en theorieën als algemene gesprekstechnieken komen in het spel aan bod. PlayBack geeft tips hoe je op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met je kind in gesprek gaat. Waarbij er vaak ook genoeg te lachen valt. In Gesprek is een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve Ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind.

Een uitnodiging met aanvullende informatie hebben ouders per mail ontvangen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ouderraad@corlaercollege.nl. De ouderavond vindt plaats in de aula van het havo/vwo-gebouw.