Nieuws450 scholieren bezoeken Tech-event op het Corlaer College

450 scholieren bezoeken Tech-event op het Corlaer College

Vrijdag 10 juni bezochten ruim 450 scholieren van groep 7 het Tech-event op het Corlaer College. De leerlingen maakten kennis met techniek en de nieuwste technologie. 

Programma

Rachel Rosier, bekend van o.a. de tv-programma’s Topdocs en Checkpoint, opende om 9.00 uur het Tech-event in de aula van het vmbo-gebouw. Er werd gestart met het spel: De meesters en de jongens tegen de juffen en de meisjes. Wie kan het snelst een toren bouwen, moeren draaien en schroeven in een plank draaien? De meesters en jongens wonnen het spel.

Na de opening kwam het startsein voor de workshops en de interactieve bedrijvenmarkt. Op deze markt konden de leerlingen actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen, VR (virtual reality), AR (augmented reality) en robotisering. Tijdens de workshops gingen leerlingen actief aan de slag met techniek. Zij gingen bijvoorbeeld een weerstation maken, met een draw-robot aan de slag of een robotauto programmeren. Er was genoeg te beleven!

Waarom een Tech-event?

Techniek is overal en in onze maatschappij niet weg te denken. Met het Tech-event willen wij scholieren enthousiast maken voor techniek en technologie.