Nieuws

27 juni: Ouderavond GOOD, BETTER, BEST

15-06-2023
Nieuws27 juni: Ouderavond GOOD, BETTER, BEST
Over prestatiedruk

27 juni: Ouderavond GOOD, BETTER, BEST

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. Op de middelbare school waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘the fear of missing out’ neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. 

In gesprekken en enquêtes met leerlingen op het Corlaer College horen we regelmatig dat leerlingen last hebben van stress en druk. Daarom hebben we besloten om hierop in te spelen, onder andere door het organiseren van een ouderavond op dinsdag 27 juni waarin we de problematiek van prestatiedruk bij jongeren zullen bespreken.

Tijdens deze avond willen we niet alleen de oorzaken en gevolgen van prestatiedruk bespreken, maar vooral ook oplossingen bieden. Zijn onze kinderen werkelijk gevoeliger geworden voor stress en overbelasting? We zullen informatie delen uit wetenschappelijk onderzoek, gepresenteerd door Mevrouw Wilma Paulij, en interactieve spellen spelen om situaties tussen ouders en kinderen rondom prestatiedruk op een zeer herkenbare manier uit te beelden. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘moeten presteren’. Het is handig uw telefoon mee te nemen naar de ouderavond.

Aanmelden

Om verzekerd te zijn van een plek, kunt u zich vooraf inschrijven via dit formulier.

Wanneer: Dinsdag 27 juni 2023
Waar: Aula vmbo-gebouw, Ds. Kuypersstraat 3 te Nijkerk.
Tijd: 19.30 tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Deze informatieavond wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stop Drugs Nijkerk, via de gemeente Nijkerk. Op de website stopdrugsnijkerk.nl is informatie en ondersteuning voor ouders te vinden.