Nieuws
Nieuws

26 november Studentenmarkt

25-11-2019
Nieuws26 november Studentenmarkt

26 november Studentenmarkt

Studentenmarkt

Op dinsdag 26 november organiseert het Corlaer College voor de klassen 4, 5 en 6 van havo en atheneum een studentenmarkt. Een flink aantal oud-studenten van het Corlaer College komt vertellen over hun studie en ze gaan met onze leerlingen in gesprek over studiekeuze, voor- en nadelen van een bepaalde studie en alles wat komt kijken bij het leven van een student. Onze ervaring is dat leerlingen veel meer leren van leeftijdsgenoten dan van anderen. Zij staan immers middenin het studentenleven en ze weten meer over praktische zaken. Voor de leerling is het een mooie kans om een bewuste studiekeuze te maken.

Theatervoorstelling voor ouders

Ook u als ouders nodigen we van harte uit. We bieden voor u een apart programma aan. In samenwerking met Theatercollectief DNL (De Nieuwe Lichting) gaan we in op het thema: ‘Help! Mijn kind moet kiezen’. Een goede studiekeuze maken is belangrijk. Maar hoe kun je je kind daarin zo goed mogelijk begeleiden? Wat speelt er mee in de keuze die je kind maakt, en hoe kun je hem of haar daarin helpen? DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gesprek over studiekeuze centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: ‘wat zouden jullie doen?’ Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène. Daarnaast gaan ze met ouders in gesprek. Waar loop je nog meer tegen aan? En bespreken de mogelijke oplossingen in dit soort situaties. Een programma met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen!

Als u deze inspirerende avond bij wilt wonen, stuur dan een mailtje naar akuijvenhoven@corlaercollege.nl. Wilt u aangeven met hoeveel personen u komt? U hoeft alleen de aanmelding te doen als ouder/verzorger. De leerlingen hebben een keuzeformulier gekregen om zich in te schrijven voor de verschillende studies Voor de leerlingen van havo en atheneum 4 en 5 is deze avond een verplicht onderdeel. Leerlingen van atheneum 6 zijn welkom, maar het is voor hen niet verplicht. 

Programma

Het programma is als volgt:

Inloop met koffie/thee vanaf 18.45 uur
Ronde 1 voor leerlingen: 19.00 – 19.25 uur
Ronde 2 voor leerlingen: 19.30 – 19.55 uur
Ronde 3 voor leerlingen: 20.00 – 20.25 uur
Programma voor ouders: 19.00 – 20.30 uur

Plaats: Corlaer College, h/a-gebouw
Datum: 26 november 2019

Wij hopen en rekenen op een leerzame avond met veel goede gesprekken!

Tot ziens op de 26e!

Annet Kuijvenhoven
Harro Schuiling

Decanen havo/atheneum Corlaer College