Nieuws14 november: Dag van de Franse Taal

14 november: Dag van de Franse Taal

Elke tweede donderdag van november wordt de Dag van de Franse taal gevierd op honderden scholen in Nederland. Docenten Frans creëren dan een feestelijke sfeer in de school met behulp van typisch Franse decoratie, muziek en culinaire specialiteiten. Ze organiseren themalessen en workshops, waarbij ze ook collega’s van andere vakken uitnodigen om aan te haken bij het thema. Zo wordt aan leerlingen duidelijk gemaakt hoe nuttig en plezierig het is om je in de Franse taal en cultuur te verdiepen. Dat Frans leeft in Nederland is ook in de media goed te merken: veel radiozenders, kranten en websites besteden op die dag aandacht aan het evenement of aan de Franse cultuur in het algemeen.

Ouders gezocht

Om docenten te ondersteunen bij de organisatie van de Dag van de Franse taal zijn we op zoek naar gastoptredens/gastsprekers/activiteiten van mensen die in hun beroep met de Franse taal en/of een Franstalig land te maken hebben. Dit is een geweldige manier om het nut van de taal te onderstrepen.

Heeft u op de een of andere manier een link met Frankrijk, de Franse Taal en/of een Franstalig land of Franstalig bedrijf, dan nodigen wij u graag uit om samen met ons op donderdag 14 november hierover te vertellen en dit te delen met onze leerlingen. In welke vorm we dit gieten hangt geheel af van uw mogelijkheden en dit stemmen wij daar graag op af. Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden, neem dan contact op met Helma Slik via hslik@corlaercollege.nl.