Middelbare school Amersfoort kiezen? Corlaer College

Middelbare school Amersfoort kiezen?

Ben je op zoek naar een middelbare school in de omgeving van Amersfoort? Het Corlaer College is een brede middelbare school voor vmbo, havo en atheneum. Je kunt bij ons makkelijk doorstromen naar een ander niveau zonder van school te wisselen. In totaal zitten er 1.915 leerlingen op het Corlaer College. Het Corlaer College is een christelijke middelbare school waar iedereen welkom is. Onze school is gevestigd in Nijkerk, maar uit de wijde omgeving komen leerlingen naar onze school. Onze leerlingen komen uit:

  • Amersfoort
  • Bunschoten-Spakenburg
  • Nijkerkerveen
  • Hoevelaken
  • Hooglanderveen
  • Zeewolde
  • Etc.
Goed dat jij er bent!

Middelbare school waar jij je thuis voelt

Op het Corlaer College sta je er niet alleen voor. Onze docenten ontvangen je met open armen. We geven je een warme en prettige plek waar jij je thuis voelt. Een plek om plezierig te leren. Je bent van harte welkom op onze middelbare school, dus goed dat jij er bent!

Een school waar iedereen welkom is

Het Corlaer College is middelbare school waar leerlingen uit Nijkerk, Amersfoort en de nabije omgeving naartoe gaan. Het Corlaer College is een christelijke school waar aandacht is voor elke leerling. Elke leerling wordt gezien en krijgt de kans om te groeien. Vanuit het christelijk geloof beseffen we dat we niet alleen voor onszelf leven, maar ook van betekenis zijn voor anderen. We vormen samen een gemeenschap. Iedereen is waardevol en iedereen is welkom. We zien elkaar staan waardoor we tot ons recht komen. We helpen elkaar en gunnen elkaar dat het goed gaat.

Goed onderwijs

Volgens de onderwijsinspectie is het Corlaer College een excellente school. Dat betekent niet dat wij in alles excellent zijn of dat er alleen maar excellente leerlingen op het Corlaer College komen. Het betekent dat we goed onderwijs geven en daarnaast is havo en atheneum bijzonder goed in domeinleren in combinatie met didactisch coachen. Oftewel; we hebben hele goede docenten die jou kunnen coachen om zelfstandig aan de slag te gaan met je werk, eigen keuzes leert te maken, samen te werken met je klasgenoten en daardoor gewoon ontzettend goed leert te leren.

In 2018 heeft het vmbo het predicaat excellent ontvangen van de onderwijsinspectie. Ook hier betekent het niet dat wij in alles excellent zijn of dat er alleen maar excellente leerlingen op het Corlaer College komen. Het betekent dat we goed onderwijs geven en daarnaast is het vmbo bijzonder goed in het bieden van een kansrijke omgeving voor iedereen. Zowel voor de leerling die extra uitdaging aankan als voor de leerling die net een beetje extra hulp nodig heeft.

Onze examenresultaten

Na een zwaar coronajaar is het dit jaar extra knap dat leerlingen hun papiertje van de middelbare school hebben weten te behalen. Het Corlaer College is dan ook ontzettend trots op alle leerlingen.

100%
vmbo-basis
94%
vmbo-kader
100%
vmbo-tl (mavo)
96%
havo
99%
atheneum

Leer onze middelbare school kennen!

Meer weten over het Corlaer College

Middelbare school Amersfoort

Kom kennismaken!

Zit jij in groep 7 of 8 en ga je binnenkort naar de middelbare school? Wil je de sfeer proeven en kijken of onze middelbare school bij jou past? Maak dan kennis met onze school.

Kennismaken
Middelbare school Amersfoort

Houd me op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze voorlichtingsactiviteiten zoals open dagen en informatieavonden? Laat dan je e-mailadres achter en wij geven je een seintje!

Houd me op de hoogte
Middelbare school Amersfoort

Virtuele tour

Wil je een kijkje nemen in ons gebouw? Bekijk dan onze virtuele tour. Luuk en Stacey geven je een rondleiding door het vmbo-gebouw en het havo/atheneum-gebouw.

Virtuele tour