Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Je veilig voelen is belangrijk

Een veilige, positieve sfeer op school is enorm belangrijk. Pestgedrag, grensoverschrijdend gedrag, discriminatie en geweld horen niet thuis op onze school. Heb je te maken met ongewenst gedrag van een leerling of medewerker? Maak dan een afspraak met de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon is er voor de leerlingen, ouders en medewerkers. Voor de medewerkers is er ook een externe vertrouwenspersoon.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon is er voor jou. Hij of zij helpt jou en geeft advies over wat je kunt doen als je last hebt van ongewenst gedrag. Misschien word je gepest op school, heb je te maken met seksuele intimidatie of heb je een klacht. Samen kijken jij en de vertrouwenspersoon naar mogelijke oplossingen. De vertrouwenspersoon vertelt je wat je kunt doen, bijvoorbeeld een klachtenprocedure starten. Natuurlijk behandelt de vertrouwenspersoon alle meldingen en klachten vertrouwelijk.

De vertrouwenspersoon heeft ook een adviserende taak richting de directie. Als er onwenselijke situaties zijn ten aanzien van de sociale veiligheid, dan adviseren zij de directie over hoe dat verbeterd kan worden.

Afspraak maken met de vertrouwenspersoon

Op het Corlaer College zijn twee vertrouwenspersonen namelijk Jorina Kroon en Henk Tuinman. Stuur een e-mail om een afspraak te maken. Zij staan altijd voor je klaar, voor leerlingen, ouders en medewerkers.

Jorina Kroon: jkroon@corlaercollege.nl
Henk Tuinman: htuinman@corlaercollege.nl

Naast een interne vertrouwenspersoon is er voor medewerkers ook een externe vertrouwenspersoon:
Perspectief Groep, mevrouw M. Sanderman, 0341-438700, marijesanderman@perspectief.eu