Lotte
Havo/atheneum

De sfeer is altijd erg gezellig

Ik woon in Amersfoort Zielhorst. Elke dag fiets ik een half uur naar het Corlaer College. Dat is best een stuk fietsen, maar het Corlaer College paste het beste bij me. Op deze school werk je namelijk op domeinen. Op het domein werk je met een groepje aan een opdracht. Elk leerjaar heeft zijn eigen domein. Daardoor is het niet zo druk en kun je rustig werken. Je hoeft niet veel boeken mee te nemen, want je werkt veel op je chromebook. Dat scheelt weer op de fiets.

Als ik bij mijn vriendinnen in een groepje zit denk ik: Yes! Dat vind ik natuurlijk het leukst. Nu zit er een jongen in mijn groepje die vaak niet weet wat er gedaan moet worden. Daar moet ik dan weer erg om lachen. We roepen dan in koor: “Kijk in je planning!” Op het domein leer je meer over de themavakken mens, natuur en techniek en mens, maatschappij en cultuur, maar je leert ook samenwerken of juist individueel aan de slag te gaan. We krijgen niet alleen les op een domein, maar ook in een klaslokaal bij bijvoorbeeld de vakken Engels en Frans.

Het bevalt erg goed op het Corlaer College. De sfeer is altijd erg gezellig. De docenten zijn heel aardig. Meneer Reinhout van het vak Engels maakt vaak grapjes tussendoor. Mevrouw Nielen is mijn favoriete docent. Zij geeft het vak Beeldend. Dat is ook mijn favoriete vak, want je kunt er veel leuke opdrachten doen. Nu zijn we met hout aan de slag. Je mag dan zelf bepalen wat je gaat maken van hout. Dat vind ik leuk.

Lotte, Havo/atheneum, leerjaar 1