NULL

Schoolgids

Schooljaar 2022 - 2023

Meerwegen scholengroep

De Meerwegen scholengroep is een christelijke scholengroep met een breed onderwijsaanbod van gymnasium tot en met praktijkonderwijs en het taalcentrum.

De Meerwegen scholengroep bestaat uit zes sterke, apart gepositioneerde scholen, elk met een eigen profiel. Scholen die op basis van een protestants-christelijke grondslag kwaliteitsonderwijs verzorgen in Amersfoort, Bunschoten en Nijkerk. De scholengroep bestaat uit het Corderius College, het Corlaer College, het Oostwende College, het Farel College, Het Element, Accent praktijkonderwijs (Nijkerk)/ PR033college (Amersfoort) en het Taalcentrum.

MissieĀ 

Wij willen iets betekenen voor een betere, duurzame en inclusieve wereld. Een wereld waarin mensen gelijkwaardig zijn, met respect en vanuit vertrouwen met elkaar omgaan, omzien naar elkaar, elkaar willen ontmoeten en elkaars talenten willen benutten. Hiervoor putten wij uit de christelijke bron. Onze scholen geven vanuit deze bron ieder invulling aan hun eigen identiteit.

VisieĀ 

Wij vormen een leef-, leer- en werkgemeenschap waarbinnen die ene leerling maximaal wordt uitgedaagd en nieuwsgierig blijft om zich permanent en overal te ontwikkelen. Dit gebeurt vanuit de persoon die hij is, in relatie met de wereld en de mensen om zich heen.

Terug naar overzicht