NieuwsNieuwe studio voor vmbo-basis/kader leerjaar 2

Nieuwe studio voor vmbo-basis/kader leerjaar 2

Vorig schooljaar startten de leerlingen van leerjaar 1 basis/kader in een gloednieuwe leeromgeving op de tweede verdieping. De leeromgeving kreeg de naam Studio. Afgelopen zomer is er hard gewerkt om ook zo’n studio te bouwen voor leerjaar 2. Hoewel we nog een week moeten wachten op het laatste meubilair, hebben we de studio al wel in gebruik genomen deze week.

Eigen plek voor leerjaar 2 BK

De tweede verdieping heeft nu een moderne frisse uitstraling waar we optimaal onderwijs kunnen bieden aan onze leerlingen. De woorden geborgenheid, aandacht en uitdaging vormden de uitgangspunten bij de ontwikkeling van deze ruimte. De studio is een plek waar leerlingen, docenten en onderwijsassistenten samen het onderwijs beleven. De lessen worden gegeven in de lokalen die grenzen aan een open ruimte. De open ruimte kan gebruikt worden als verlengstuk van het lokaal. In de studio is op de meeste momenten van de dag een onderwijsassistent aan het werk om de leerlingen extra te begeleiden, een luisterend oor te bieden en zorg te dragen voor de goede sfeer.

De werkplekken voor docenten zijn onderdeel van de studio waardoor we elkaar snel vinden en waar geborgenheid ontstaat en we iedere leerling de aandacht kunnen geven die hij of zij verdient. Tijdens de pauze mogen de leerlingen in de studio verblijven, zodat ze echt hun eigen plekje hebben in de school. Na schooltijd is er ruimte om huiswerk te maken. Onze leerlingen hebben nu echt een eigen plek in de school. Omdat de ervaringen zo positief waren vorig schooljaar, hebben we ervoor gekozen om ook voor leerjaar 2 zo’n plek te realiseren. De komende weken worden de puntjes op de i gezet en gaan we zorgen voor een gezellige inrichting. De lokalen zijn gelukkig al helemaal gebruiksklaar.

Op de foto’s zien jullie de nieuwe studio en ook de studio van leerjaar 1, die al gezellig is ingericht.

 

Studio leerjaar 2
Studio voor vmbo-bk leerjaar 2
Studio leerjaar 2
Studio leerjaar 1
Studio leerjaar 1