Nieuws

Inleiding Corlaer Nieuws – Een nieuw schooljaar

28-08-2023
NieuwsInleiding Corlaer Nieuws – Een nieuw schooljaar
Inleiding Corlaer Nieuws

Een nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan! Na een welverdiende vakantie verwelkomden we afgelopen dinsdag onze eerste leerlingen met open armen. Heerlijk om weer leven en reuring in de school te hebben! Het fijne van een school is dat niet alleen op 1 januari een nieuw jaar begint, maar ook op de eerste schooldag na de zomervakantie. Dat voelt toch altijd als een nieuwe start, de kans om met een schone lei te beginnen en met nieuwe voornemens. Het vorige schooljaar is afgerond, er is een punt achter gezet en het nieuwe biedt weer volop kansen, ook voor wie het vorig jaar even wat minder goed ging. 

Op het Corlaer College besteden we veel aandacht aan een goede start van het schooljaar. In de coronaperiode zijn we begonnen met de Gouden Weken aan het begin van het schooljaar en dat zijn we blijven doen. In deze dagen wordt het fundament neergezet voor de rest van het schooljaar. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om elkaar beter te leren kennen, te werken aan groepsvorming en aan de sfeer in de school. Ook hebben we aandacht voor de gemaakte afspraken. Bij een aantal activiteiten heb ik een kijkje kunnen nemen en wat ik zag, gaf me veel vertrouwen dat dit een mooi schooljaar wordt! 

Nieuw dit jaar is het 45-minutenrooster. Dat zal in het begin even wennen zijn, maar de meeste leerlingen zullen het vast fijn vinden om iets langer te kunnen uitslapen! Ook hebben we extra aandacht voor het weren van de telefoon uit de klas. Hoewel de regel was dat ze alleen werden gebruikt met toestemming van de docent, bleek dit in de praktijk lastig te handhaven. De nieuwe afspraak is dat de telefoon tijdens de les altijd in de tas of in de kluis moet zitten. Tijdens de pauzes mag de telefoon (nog) wel worden gebruikt. Ook dit zal wel even wennen zijn, maar naar verwachting zal het voor meer duidelijkheid en rust tijdens de lessen zorgen. 

Ook voor mij is het een nieuw begin. Na 20 jaar samenwerken met mijn collega Helga van de Gronden, waarvan vier jaar als rector van het Corlaer College, ben ik dit schooljaar ‘alleen’ gestart als rector. ‘Alleen’ tussen aanhalingstekens, want ik mag samenwerken met bijna 250 fijne collega’s. 

Namens al onze collega’s wens ik iedereen een goede start en een mooi schooljaar toe! 

Lonneke Hosmar, rector