Nieuws

Expeditie Surf Project stelt zich voor

20-12-2021 2 min
NieuwsExpeditie Surf Project stelt zich voor

Hoi hoi! Wij zijn het Expeditie Surf Project 2021-2022 van het Corlaer College. Wij zijn een team van twaalf leerlingen en twee coaches. Wij zetten ons een heel jaar lang in voor het goede doel: Het Surf Project.

Wat is het Surf Project?

Het Surf Project is een organisatie die zich inzet voor kinderen met Down, Autisme en ADHD. Ze bieden surflessen aan voor deze kinderen. De kinderen gaan surfen in een klein groepje waar ze zich op hun gemak voelen. De kleine teams worden begeleid door getrainde professionele vrijwilligers. De kinderen hebben heel veel plezier tijdens het surfen en het heeft een goede impact op de kinderen. De kinderen vergeten evenĀ  hun ziekte en hebben plezier op de golven.

De surflessen kosten het Surf Project veel geld, dus ze kunnen alle hulp gebruiken! Dat kan door sponsoring, donering en/of door vrijwilligerswerk. Wij kiezen als Expeditie Surf Project voor sponsoring. Wij halen geld op voor de organisatie Het Surf Project door allerlei acties te bedenken.

Acties

Elke vrijdag komen we als team bij elkaar om leuke acties te bedenken om geld in te zamelen. Een paar acties die we al hebben gedaan zijn;

  • een sinterklaasactie;
  • pepernoten actie;
  • een kantineverkoop.

Bij de sinterklaasactie hebben we pakketten verkocht met gevulde speculaas, speculaasbrokken, banketstaven en speculaas. Deze actie is heel goed verlopen en we hebben met deze actie al vier kinderen heel blij gemaakt!

We hebben ook een pepernotenactie-actie gedaan en veel mensen blij gemaakt met lekkere pepernoten.

De kantineverkoop liep ook heel erg lekker. Wij verkochten broodjes met frikandellen en kroketten. Die gingen er wel in bij veel mensen! Dit jaar doen we drie keer een kantineverkoop.

Maar er komt nog meer! We zijn natuurlijk pas net begonnen, dus jullie kunnen meer acties van ons verwachten! Als je op de hoogte wilt blijven van deze acties, volg dan onze Instagramaccount: expeditie_surfproject.