Nieuws

Bijspijkertweedaagse: Doorstroom vmbo-tl naar havo

06-07-2022
NieuwsBijspijkertweedaagse: Doorstroom vmbo-tl naar havo

Bijspijkertweedaagse: Doorstroom vmbo-tl naar havo

Woensdag 22 en donderdag 23 juni hebben negen leerlingen meegedaan met de bijspijkertweedaagse. Sjors, Dounya, Jayden, Chamae, Joran, Idris, Ruben, Davit en Sem zijn dit jaar geslaagd voor vmbo-tl en na de zomervakantie beginnen zij in leerjaar 4 van de havo. Tijdens de bijspijkertweedaagse worden de tl-leerlingen voorbereid op de overgang naar havo 4.

In de ochtend vertelde overstapper Jesse hoe hij de overgang van vmbo-tl naar havo 4 heeft ervaren. Hij heeft vorig jaar de overstap gemaakt. Ook kregen de leerlingen uitleg over het werken op een havo-domein en de verwachtingen die daarbij horen. Natuurlijk moesten de leerlingen ook aan de slag. Ze volgden verschillende bijspijkerlessen. De eerste dag kregen ze les in wiskunde en biologie. De tweede dag kregen ze les in natuurkunde, wiskunde en Nederlands.

De leerlingen werden beide dagen getrakteerd op een heerlijke lunch. De vmbo-decanen, meneer Korevaar en mevrouw Van Houten, waren ook van de partij. Zij waren benieuwd hoe het met de leerlingen ging. Het was een leerzame en een gezellige bijspijkertweedaagse.